D.I.C. Veritas

Informer.TV, 25. 11. 2023, Kurti hoće veliku Albaniju od Krfa do Kopaonika! [Video]

Privremene institucije lažne države Kosova na čelu sa Aljbinom Kurtijem u cilju formiranja etnički čistog prostora, o pretenzijama Kurtija da oteža svakodnevni život Srbima na kim govorili su gosti Info jutra, novinarka Olivera Miletović i Savo Štrbac i dokumentarnog centra “Veritas”.

Novinarka Olivera Miletović istakla je kako su ciljevi Aljbina Kurtija, formiranje velike Albanije od Krfa do Kopaonika i da kao narod moramo shvatiti da na Zapadu nemamo prijatelje.

- Kurti želi da pošalje poruku da KiM nije deo Srbije i zato bojkotuje izbore. Petog oktobra je prvi put vlast priznala izbore bez glasa građana, jer je tada rečeno da će ti glasovi biti pokradeni. U 2000. godini je u Prištini ubijeno mnogo porodica i akademaca koji su Srbi. Kurti ima za cilj stvaranje velike Albanije od Krfa do Kopaonika. Mi kao narod moramo da se opredelimo koji je naš nacionalni interes. Ne znam šta nama treba da se desi da bi kao narod shvatili da na Zapadu nemamo prijatelje. Jugoslavija je bila ono što je sada EU i to ne voljom Srba, nego Zapadnih sila kojima je to odgovaralo sve do pada Berlinskog zida. Mi smo država koja ima najveći broj izbeglica, a nemamo garant da se aspiracije Nemačke neće proširiti na Rašku ili druga mesta sa malim separatističkim elementima. Aljbina Kurtija posmatram kao jedan šrafčić koji je proizvod onih koji su ga doveli na vlast i koji ga tu održavaju. Kao društvo moramo shvatiti da treba čuvati državu u granicama koje smo dobili od naših predaka i koje trebamo predati svojim potomcima – rekla je Miletovićeva.

Savo Štrbac i dokumentarnog centra “Veritas” naveo je da Kurti među svojim savetnicima ima Hrvate koji ga uče Hrvatski model, kako oni smatraju da se treba odnositi prema nacionalnim manjinama.

- Kurtiju je cilj da Srbija prizna Kosovo kao državu, Srbima dole nije dozvoljeno da izađu na izbore, oni šalju poruke da KiM nije deo Srbije, jer tamo ne mogu da se održe izbori. Srbi dole se svakako plaše da idu na izbore tamo ako ih ima iz razloga što bi im se to uzelo za zlo. Hrvati su ti koji uče Kurtija kako da se odnosi prema manjinama, jer su kod njih Srbi do devedesetih bili konstitutivni narod, a nakon toga su postali nacionalna manjina. Kurti ima dobre savetnike, sve informativne emisije počinju sa time da su uhapčeni određeni Srbi zsa ratne zločine, Hrvatska na mesečnom nivou izvodi 70 njih na pretres za ratne zločine. Njihovo suđenje Srbima deluje legalno i dobro je prezentovano Zapadu kako bi se postigao etnički čist prostor. Iz tog razloga se Srbi ne vraćaju dole kako bi izbegli da robijaju zbog njihovih optužbi. Hrvati nisu očekivali da će Srbija proglasiti njihovog ambasadora, jer misle da su moćniji od nas i ne mogu da veruju da smo ih ovim potezom uhvatili nespremne.U Hrvatskoj se izbori dobijaju u zavisnosti od toga ko ima gori stav prema Srbima – rekao je Štrbac.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.