D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 08.01.2019, IVAN ĐAKIĆ SE OGLASIO NAKON GNJUSNE OBJAVE NA FACEBOOKU ‘Odgojen sam da uvažavam sve ljude, to nije moje mišljenje, to nisam ja’

Zbog govora mržnje na društvenim mrežama danas je na obavijesni razgovor u zgradu PU Virovitičko-podravske priveden Ivan Đakić (22).

- To nije moje mišljenje, to nisam ja, odgojen sam da uvažavam sve ljude, te mi zaista nije bila namjera širiti govor mržnje, rekao je u međuvremenu Ivan Đakić, a prenosi Mediaservis na Twitteru.

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

“U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Podsjetimo, u ponedjeljak je na svome Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao “svima koje je uvrijedio”.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.