D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 21.08.2023, VELIČAO SAO KRAJINU U Kninu uhićen glazbenik iz Obrovca: ‘Pjevao je četničke pjesme, sve je objavljivao na društvenim mrežama!‘

Šezdesettrogodišnji član jedne glazbene skupine sporne je pjesme izvodio dok je na sebi nosio znakovlje i odjeću koju su nosili pripadnici Krajine

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, djelatnici Policijske postaje Knin utvrdili su da je 63-godišnji član jedne glazbene skupine izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. godine i koje veličaju tzv. SAO Krajinu, piše Dnevnik.hr.

PU šibensko-kninska navodi da je 63-godišnjak tijekom nastupa na kojem je izvodio sporne pjesme nosio određena znakovlja i odjevne predmete koje su nosili pripadnici SAO Krajine. Policija je dodala da je sve to objavljeno na društvenim mrežama.

Iako se sporni nastup nije dogodio u Kninu, osumnjičeni je priveden kada je došao na područje grada.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog.

Uz to, djelatnici Policijske postaje Knin utvrdili su da je 44-godišnjak s prebivalištem na području Obrovca na društvenim mrežama objavljivao fotografije i glazbeni sadržaj koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske.

Uz Optužni prijedlog, priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 1000 eura.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.