D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 22.12.2016., SHOW NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI U SISKU Divlji vijećnik HSP-a gađao dožupana smotanim papirom: ‘Ti si abolirani agresor!’

SISAK – Županijski vijećnik HSP-a Željko Soldo gađao je smotanom grudom papira dožupana iz redova srpske manjine Boru Rkmna na sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije u četvrtak, dok je ovaj za govornicom odgovarao na njegovo vijećničko pitanje.

Dožupanov nastup Soldo je nazvao  igrokazom aboliranog agresora koji on ne želi slušati, jer nije njega ništa pitao nego župana, a pitao je župana u čije je ime predsjednica Županijske skupštine bila na izbornoj skupštini SDSS-a u Sisku kojoj je prisustvovao i Vojislav Stanimirović.

Kada je župan rekao da je Ivanka Roksandić tamo bila kao predstavnica HDZ-a, a ne predsjednica Županijske skupštine, Soldo je odgovorio da je upravo to želio čuti. Ovo nije prvi sličan ispad vijećnika Solde kada je u pitanju dožupan Rkman, napadao ga je i vrijeđao i ranije, a u vrijeme dok je bio predsjednik Županijske skupštine odbijao je svaki oblik suradnje s legalno izabranim dožupanom, kojeg redovito naziva aboliranim agresorom, tvrdeći da je Rkman bio pripadnik agresorskih srpskih postrojbi u Domovinskom ratu.

Priopćenje SDSS-a o slučaju Soldo: Najoštrije osuđujemo verbalno nasilje i prijetnje upućene dožupanu Rkmanu

SISAK – U povodu d verbalnog napada, izrečenih uvreda i niza lažnih optužbi i etiketa, te pokušaja indirektnog fizičkog napada vijećnika Skupštine Sisačko-moslavačke županije Željka Solde (HSP) na zamjenika župana biranog iz reda srpske nacionalne manjine Bogdana Rkmana (SDSS), Županijska organizacija SDSS-a Sisačko-moslavačke županije najoštrije osuđujući konstantno nasilje nad demokracijom gospodina Solde.

U momentu dok je dožupan Rkman govorio po odobrenju župana Ive Žinića i u skladu sa Poslovnikom Skupštine u želji da dodatnim informacijama odgovori na pitanje kojeg je upravo vijećnik Soldo postavio, iz prve vijećničke klupe Soldo ga je gađao zgužvanim komadom papira!!!

Pokušao ga je pogoditi i mobitelom, ali je ta namjera osujećena!!! Sve praćeno kanonadom uvreda, omalovažavanja, prijetnji…, koje ne dolikuju ne samo skupštinskom vijećniku nego su duboko ispod nivoa uobičajene ljudske komunikacije i dostojanstva, stoji u priopćenju Županijske organizacije SDSS-as, kojeg je potpisao predsjednik Branko Jovičić.

„Cijenimo dožupanov civilizacijski nastup i politički odgovor u momentu kada ga je Soldo gađao zgužvanim komadom papira dok je stajao za govornicm i iznosio na istini bazirane elaboracije.  Osuđujemo uvrede i prijetnje koje je Soldo Rkmanu izrekao u skupštinskoj pauzi, kao i prozivke koje je uputio županijskim predsjednicima stranaka koji su bili prisutni na našoj Skupštini!

Pozdravljamo stav predsjednice Skupštine koja je pokušavala u više navrata dozvati vijećnika Soldu na ponašanje dostojno županijske Skupštine, kao i županove napore da sjednica protekne  shodno demokratskim standardima“, stoji u priopćenju SDSS-a.

 

M. Piškor

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.