D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 25.04.2019, VUKOVARSKO STRATIŠTE PRIPADNICI HV-a I MUP-a POČELI S PROBNIM ISKAPANJIMA NA OVČARI Locirana je potencijalna masovna grobnica u blizini Spomen-doma

Pripadnici Hrvatske vojske i MUP-a u četvrtak su počeli s probnim iskapanjima na mjestu potencijalne masovne grobnice iz vremena Domovinskog rata na području poljoprivrednog dobra Ovčara nedaleko od Vukovara.

Kako neslužbeno doznajemo, lokalitet na kojem se izvodi ovo probno iskapanje nalazi se uz cestu nedaleko od Spomen-doma Ovčara, no odgovorni ne žele davati nikakve informacije s obzirom na to da je prijašnjih godina već bilo nekoliko sličnih radova koji, nažalost, nisu dali očekivani rezultat. Medijima je rečeno da će o eventualnim otkrićima javnost pravodobno izvijestiti.

Podsjetimo, nakon što je slomljena obrana Vukovara 18. studenoga 1991. godine, iz vukovarske su bolnice odvedene najmanje 264 osobe, većinom ranjenici, a među njima i brojni civili. Njih 200 ekshumirano je iz masovne grobnice na Ovčari 1996. godine, a za preostalima, koji su se nalazili u famoznom šestom autobusu kojim su zarobljenici odvezeni u smjeru Ovčare, još se traga. Dosad je bilo već nekoliko dojava o potencijalnom mjestu još jedne masovne grobnice, ali su se sve pokazale lažnima.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.