D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 25.06.2019, ZBOG IZJAVE DA JE ODVJETNIK RATNI PROFITER Luka Mišetić tužio je Pupovca sudu u New Yorku, traži odštetu od milijun dolara

Nekadašnji branitelj generala Ante Gotovine, odvjetnik iz New Yorka Luka Mišetić tužio je saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog klevete, a tužbom ujedno traži odštetu od najmanje milijun američkih dolara.

“Danas sam podnio tužbu zbog klevete na sudu u New Yorku protiv Milorada Pupovca zbog izjava koje je on dao o meni 24. svibnja na @N1info ZG….”, objavio je jučer Mišetić na Twitteru i priložio kopiju tužbe.

Tužba se odnosi na Pupovčevu izjavu na N1 televiziji kada je za Mišetića ustvrdio da je ratni profiter.

“Gospodin Mišetić je mene za nešto prozivao. Taj gospodin ne zavređuje da se osvrćem na njegove objede, jer on je jedan običan ratni profiter koji nesreću Bošnjaka, Hrvata i Srba iz svoje američke fotelje naplaćuje debelim i golemim sumama novca, uključujući i novce ove države. Zadnji je koji meni i Joviću može spočitavati da negiramo bilo kakvu vrstu zločina i bilo čije stradanje. Prema tome, molim Vas, nemojte me pitati o tome jer to je za mene uvredljivo”, izjavio je 24. svibnja Pupovac nakon što je upitan da komentira Mišetićevu kritiku kako se nikada nije izjasnio o genocidu u Srebrnici.

Mišetić u tužbi detljano obrazlaže zašto smatra opravdanom i legitimnom spomenutu kritiku Pupovcu kao kandidatu za Europski parlament. Pritom navodi da je Pupovac umjesto da dade odgovor napao, difamirao i oklevetao njega kao osobu i kao američkog odvjetnika, proglasivši ga kriminalcem – ratnim profiterom, koji “iz fotelje u SAD-u” ubire ogromnu zaradu. Mišetić u tužbi također navodi kako njegova zarada za pružene odvjetničke usluge na Sudu u Haagu nije izlazila iz uobičajenih gabarita.

Iznio je i argumente zašto je tužbu podnio sudu u New Yorku. Mišetić smatra da je Pupovac znao da će mu svojim istupom uzrokovati štetu prvenstveno u SAD-u, što se i dogodilo jer je, kako se navodi u tužbi, Pupovčeva kleveta obišla svijet i postala dostupna desecima tisuća osoba koje žive na području New Yorka, a čitaju i razumiju hrvatski jezik. Stoga je, stoji u tužbi, nanesena značajna šteta Mišetićevu ugledu u svijetu.

Treba napomenuti da Pupovca pred američkim sudom, ako dođe do postupka, ne štiti zastupnički imunitet koji bi imao da ga je Mišetić tužio u Hrvatskoj. Ni Mišetić ni Pupovac nisu odgovarali na telefonske pozive.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.