D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 28.08.2019, MATKO ŠKALAMERA PUŠTEN IZ PRITVORA! Dobrivoje Arsić i njegova supruga dali iskaz: ‘Ovo se nije trebalo dogoditi, sve je otišlo predaleko’

NOVO 14.25 - Matko Škalamera pušten je iz privora. Nakon izlaska nije bio previše pričljiv, samo je zahvalio svojim odvjetnicima i poručio da će oni sve reći…

Riječki GSS-ovac je pušten nakon što su ispitani svi svjedoci, izmeđju ostalih i Dobrivoje Arsić i njegova supruga.

Dobrivoje Arsić nije danas došao u prostorije državnog odvjetništva u Rijeci, ali Jutarnji doznaje da je ipak dao iskaz kod kuće.

Srpski povratnik koji je optužio Matka Škalameru za napad otišao je na put, nije ni trebao danas doći u DORH, ali su zato tužiteljice došle kod njega kući.

- Sve ovo nije se trebalo dogoditi, moglo se riješiti u dan-dva – rekao je Arsić koji je na kraju poentirao:

- Pustite čovjeka iz pritvora, ima divnog sina…

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro jučer se uključio u slučajMatka Škalamere, pročelnika Ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka i pripadnika HGSS-a, kojem je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je napao građanina srpske nacionalnosti Dobrivoja Arsića i tako počinio kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti.

Škoro je objavio tekst na Facebooku naslovljen “Istina je voda duboka” iz kojeg je jasno da pretendent na dužnost predsjednika RH sumnja u postupanje hrvatskog pravosuđa, odnosno da je Škalamera oštećen.

Nakon što je razgovarao sa Škalamerinim odvjetnikom, Škoro je poručio: “Žalosti me spoznaja da se u našoj zemlji može nekoga strpati iza rešetaka na osnovi izjave dvojbenih svjedoka i nezapamćenog političko-medijskog pritiska. Istina je voda duboka, ali treba imati hrabrosti”.

U stožerima predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović iZorana Milanovića jučer nisu željeli komentirati Škorino angažiranje u spomenutom slučaju.

Bivši sudac i vrlo iskusni odvjetnik Branko Šerić tvrdi da Škorin postupak za njega nije dvojben.

- To što je netko predsjednički kandidat ne znači da ne treba imati svoje izvore informacija i svoje mišljenje o nekom događaju.

Ako ima informacije, Škoro se, baš kao i bilo koji drugi građanin, ima pravo angažirati u nekom slučaju – kaže Šerić.

O samoj odluci da se Matku Škalameri odredi jednomjesečni istražni zatvor, Šerić kaže kako mu se čini da je ona ishitrena i da je odluka o pritvoru donesena jer se podleglo atmosferi koja je u društvu stvorena nakon nedavnog napada maskiranih napadača na građane srpske nacionalnosti u kafiću u Uzdolju, mjestu kraj Knina.

- Da se to nije dogodilo, ne bi bilo pritvora. Bio sam dugo godina sudac, a sada sam odvjetnik, i mogu vam iz iskustva reći da je pomalo ishitreno određivati istražni zatvor u situaciji kada se ta odluka temelji isključivo na temelju iskaza svjedoka.

Uostalom, ne mora se odrediti pritvor da bi se provela istraga – rekao je odvjetnik Branko Šerić.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.