D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 13.04.2019, Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila Jasenovac dan prije službene komemoracije, ispod spomenika ostavila bijele ruže

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je svoju tradiciju te je Spomen područje Jasenovac posjetila dan prije službene komemoracije, doznaje N1.

Grabar-Kitarović je ispod spomenika ostavila buket bijelih ruža.

- Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja. Polažući vijenac u sjećanje na žrtve logora Jasenovac i stojeći u tišini uz ovaj kameni cvijet, izražavam najdublji pijetet svim žrtvama koje su stradale u logoru. Neka ovo uvijek bude samo mjesto pijeteta, ali i mjesto koje će nas opominjati koliko je važno mlade naraštaje odgajati za mir, zajedništvo i solidarnost među ljudima i narodima. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost možemo graditi na bolji način, za ljepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj i diljem svijeta, napisala je predsjednica Grabar Kitarović u memorijalnoj knjizi u Jasenovcu.

Na sutrašnjoj službenoj komemoraciji s predstavnicima Vlade i Sabora umjesto predsjednice će biti predstojnica Ureda predsjednice Anamarija Kirinić.

Podsjetimo, jučer je održana komemoracija manjinskih udruga i antifašista tijekom koje je predsjednik Koordinacije židovskih općina Ognjen Kraus upozorio hrvatsku vlast da se revizija povijesti u Hrvatskoj nastavlja, a zbog nedjelovanja državnih institucija ekstremna desnica postaje sve agresivnija, stoga ju je pozvao da to zaustavi i poštuje hrvatske zakone.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.