D.I.C. Veritas

Komeserijat za izbeglice, 01.02.2020, U Kikindi dodeljeni ključevi od 25 stanova izbeglicama iz BiH i Hrvatske

KIKINDA - U Kikindi je 29. januara 2020, dodeljeno 25 ključeva od stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji ovog grada. Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta dva Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Finansijska sredstva za izgradnju objekta u Ulici Pere Segedinca broj 7 obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Kikinda. Ukupna vrednost radova iznosi 624.102,40 evra, a bruto površina objekta je 1.932,00 m2.

Događaju su prisustvovali Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Ivan Gerginov, pomoćnik komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije, Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, Brigit Kuhar, program menadžer Delegacije Evropske unije u Srbiji, Jadranka Marić, predstavnik UNHCR-a u Srbiji, Džon Klejton, predstavnik OEBS-a u Srbiji, Zoran Panić, predstavnik Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru doo Beograd, predstavnici drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija, i korisnici.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.