D.I.C. Veritas

Komeserijat za izbeglice, 26.05.2020, U Valjevu dodeljeni ključevi od 20 stanova za izbeglice

VALJEVO - U Valjevu su  24. maja 2020. svečano uručeni ključevi od 20 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji ovog grada. Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta pet Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Finansijska sredstva za izgradnju objekta na Trgu Vladike Nikolaja bb obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Valjevo. Ukupna vrednost radova iznosi 458.890 evra, a bruto površina objekta je 1356 m2.

Događaju su prisustvovali Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, Borislava Lukić, projekt menadžer Regionalnog stabenog programa u Jedinici za upravljanje projektima, kao i predstavnici drugih institucija i organizacija.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.