D.I.C. Veritas

Kurir, 16.03.2023, SKANDALOZNA KONFERENCIJA U EVROPSKOM PARLAMENTU: Hrvatski HDZ slavi Stepinca u srcu EU!

Kardinal iz epohe zloglasnog NDH Alojzije Stepinac ponovo će biti tema u Evropskom parlamentu, i to prikazan kao svetac na konferenciji koju organizuje hrvatska poslanica Željana Zovko iz redova HDZ.

Iako je zahtev za njegovu kanonizaciju skinut s dnevnog reda Vatikana, govor u superlativu o ovom kardinalu, koji je zaslužan za prisilno prevođenje u katoličku veru i ignorisanje masovnih ubistava Srba u logorima, biće održan u samom srcu EU. A organizatorka je najavila da će okupiti istaknute govornike koji će dati osvrt na život i ostavštinu “blaženog Alojzija Stepinca”, uključujući monsinjora Juraja Batelju, koji će predstaviti i svoju knjigu o Stepincu, monsinjora Hrvoja Škrleca, kao i istoričare Ester Gitman i Robina Harisa i don Ivana Vučka, župnika iz Krašića.

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, za Kurir ocenjuje da je ova konferencija, koju organizuje članica HDZ, zapravo početak kampanje pred izbore u Hrvatskoj.

- Iduća godina je superizborna godina, slede i izbori za EP i parlamentarni izbori u Hrvatskoj, a potom i predsednički. Zato je ovo po meni početak predizborne kampanje, pre svega imajući u vidu da je u pitanju članica HDZ. Naime, ko u Hrvatskoj dobije glasove katoličkih vernika i većinu braniteljske populacije, taj pobeđuje na izborima – smatra Štrbac, koji podseća i da je Stepinac bio i osuđen za saradnju s Nemcima, Italijanima i ustašama, kao i za pokatoličavanje pravoslavaca, te da je i posle završetka rata sarađivao sa ustaškim elementima.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.