D.I.C. Veritas

Ministarstvo branitelja RH, 06.06.2017, Identificirani posmrtni ostaci 14 osoba

U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja danas, 6. lipnja 2017. godine, održana je identifikacija posmrtnih ostataka 14 osoba ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica.

U nazočnosti ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i pomoćnika ministra Stjepana Sučića, identificirani su posmrtni ostaci 14 osoba na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Riječ je o posmrtnim ostacima osoba većinom  stradalih 1995. godine koji su ekshumirani iz zajedničkih i pojedinačnih grobnica nastalih nakon humane asanacije 1995. godine.

Izražavajući sućut obiteljima identificiranih osoba, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je predanost Ministarstva hrvatskih branitelja rješavanju sudbine svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj.

Nakon današnje identifikacije, Ministarstvo hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1.534 nestale osobe, od kojih je 929 osoba nestalih 1991./1992. godine, dok se iz 1995. godine nestalima vodi još 605 osoba. Ujedno, temeljem zahtjeva, još uvijek tragamo za 418 posmrtnih ostataka poginulih osoba.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.