D.I.C. Veritas

Ministarstvo hrvatskih branitelja, 28.10.2021, Identificirani posmrtni ostaci dvije osobe

Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1853 osobe nestale i smrtno stradale tijekom Domovinskoga rata

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 28. listopada 2021. na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka žrtava Domovinskoga rata. Tom su prilikom završno identificirani posmrtni ostaci dvije osobe, čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA. Posmrtni ostaci su pronađeni u asanacijskim grobnicama na području Šibensko-kninske i Sisačko-moslavačke županije.

Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za 1853 osobe nestale i smrtno stradale tijekom Domovinskoga rata. Stoga i ovom prilikom upućujemo apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba da svoja saznanja podijele s Ministarstvom hrvatskih branitelja ili drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske kako bi pridonijeli u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnog pitanja posljedica velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

 

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.