D.I.C. Veritas

Mondo.rs, 11.02.2019, Napadači iz Splita – već poznata “ekipa”

Huligani koji su napali vaterpoliste Crvene zvezde, već imaju kriminalni dosije

Splitska policija uhapsila je trojicu napadača na vaterpoliste Crvene zvezde i oni se nalaze u pritvoru, a u toku dana bi trebalo da budu i zvanično ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Trojica huligana počinili su zločin iz mržnje i terete se za razbojništvo, jer su upotrebom sile, palica i pesnica oteli dres vredan 135 evra, ali i nanošenja teških telesnih povreda, piše “Dalmatinski portal”.

Za razbojništvo uz upotrebu opasnog oruđa zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina, dok je za pokušaj nanošenja teških telesnih povreda i to iz mržnje zapećena kazna od jedne od osam godina, prenela je “Slobodna Dalmacija”.

Uhapšeni napadači već su od ranije poznati policiji, jer su privođeni zbog nereda na utakmicama.

Policija je pregledala snimke sa splitske rive kako bi identifikovala i poslednjeg napadača na vaterpoliste Crvene zvezde.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu popodne dok su sedeli u kafiću u Splitu. Trojica su pobegla sa rive, dok se četvrti spasao skokom u more.

Golman Aleksandro Kralj, koji je skočio u more, zadobio je frakturu nosa, Dušan Vasić udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

Crvena zvezda trebalo je da igra meč sa Mornarom iz Splita u regionalnoj ligi, ali je on posle incidenta odložen, a srpski vaterpolisti u nedelju ujutro su se vratili u Beograd.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.