D.I.C. Veritas

Mondo.rs, 23.09.2015., Komandant OVK pobegao iz bolnice, brzo uhapšen

Gradonačelnik Srbice Sami Ljuštaku, koji je osuđen zbog ratnih zločina protiv civila na Kosovu, uhapšen je u Prištini pošto je napustio bolnicu u kojoj je privremeno bio na lečenju, piše danas list Koha ditore.

Policija Euleksa koja već nekoliko meseci kontroliše njegovo kretanje, je juče uhapsila Ljuštakua van bolnice, a policajci koji su stražarili ispred vrata njegove bolničke sobe tvrde da ništa nisu videli, navodi prištinski list.

“Oko 14 sati stražari su obavestili službu da ne mogu da nađu Ljuštakua. Službenici su kontaktirali sa Euleksom koji su rekli da su ga oni uhapsili”, rekao je izvor Koha ditore.

Ljuštaku je posle hapšenja odveden u Osnovni sud na severu Kosovske Mitrovice po zahtevu tužilaštva.

Ljuštaku je kao član Dreničke grupe osuđen na 12 godine zatvora zbog ratnih zločina.

Koha ditore je i u junu ove godine pisala da je Ljuštaku pušten iz zatvora da bi gledao finale Kupa Kosova u fudbalu.

Iz zatvorske službe su tada tvrdile da je Ljuštaku pušten sa dozvolom sudije Euleksa radi lekarske kontrole.

Takođe, pre nešto više od godinu dana, na samom početku suđenja Dreničkoj grupi, Ljuštaku je misteriozno “nestao” tokom medicinskog pregleda u prištinskom Kliničkom centru na nekoliko dana, a nije se pojavio ni prvog dana suđenja.

Nakon ovog bekstva Osnovni sud u Mitrovici odlučio je da se Ljuštaku prebaci u visoko obezbeđeni zatvor u selu Grdovce u opštini Podujevo, potvrdila je za koha.net portparolka Euleksa Besa Domi.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.