D.I.C. Veritas

Net.hr, 05.01.2019, JOSIPOVIĆ OPET IMA PREDSJEDNIČKIH AMBICIJA: ‘Upustio bih se u kandidaturu, ali ne kanim lupati glavom o zid’

U kuloarima se čak spominju pozivi Josipoviću iz SDP-a da se vrati u tu stranku i eventualno bude njihov kandidat na predsjedničkim izborima

Dok dvije stranke – GLAS i Naprijed Hrvatska – napreduju s pregovorima o mogućem ujedinjenju, potiho se spominje i mogućnost ponovne kandidature Ive Josipovića, šefa stranke Naprijed Hrvatska, za predsjednika Republike.

Josipović je bio predsjednik Republike u mandatu od 2009. do 2014. godine, a potom je u utrci za drugi mandat tijesno izgubio od kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović. U međuvremenu je Josipović napustio matičnu stranku, SDP, te osnovao stranku Naprijed Hrvatska.

Josipović opet postao traženo lice

Sada se čak spominje kako iz SDP-a pozivaju Josipovića natrag u svoje redove te da bi ga istaknuli za predsjedničkog kandidata. On, pak, kaže kako ga dosad nitko iz SDP-a nije zvao niti pitao za takvo što.

“Ja sam bio predsjednik Republike i eventualno bih se upustio u kandidaturu. Ne kanim lupati glavom o zid”, kazao je Josipović za Novi list.

Pritom se osvrnuo na svoju bivšu stranku koja pokušava vabiti i neke članove njegove sadašnje stranke. Josipović kaže kako je SDP, bez obzira na sadašnje stanje u stranci, ključan faktor na lijevom dijelu političkog spektra pa stoga “ne bio smio dopustiti atomizaciju scene”. Što se tiče ujedinjenja njegove stranke s GLAS-om, Josipović je za Novi list kazao da bi do toga moglo doći već koncem siječnja. A ako razgovori i ne uspiju, kaže, neće biti mnogo gorčine.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.