D.I.C. Veritas

Nezavisne novine, Srna, 17.05.2018, Sahranjen Borislav Mikelić

NOVI GRAD – Na mjesnom groblju Demizovac u Dobrljinu kod Novog Grada danas je sahranjen nekadašnji premijer Republike Srpske Krajine Borislav Mikelić.

Sahrani su, osim porodice, bivših saradnika, prijatelja i mještana Dobrljina, prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, predstavnici Udruženja Kozarčana i delegacija opštine Novi Grad koju je predvodio načelnik Miroslav Drljača.

Dodik je rekao da poštuje sve savjete koje je dobio od Mikelića sa kojim je često razgovarao.

“Čuo sam za njega, prije nego što sam ga upoznao, kao o uspješnom privredniku i političara iza kojeg su stajala djela. Poštujem njegov rad i njegov život i sve savjete koje sam od njega dobio. Poštujem ono što je učinio. Znao je da naši kapaciteti u Hrvatskoj nisu takvi da mogu da podnesu drugačiju odluku Zapada, ali u tom trenutku nije bio shvaćen, niti prihvaćen u onom što je činio. Vrijeme je pokazalo da je to bio jedini način da se obezbijedi stabilnost, da se sačuvaju životi i imovina. Alternativa je vidljiva”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da je Mikelić bio zainteresovan za sva dešavanja u Republici Srpskoj.

Borislav Mikelić, rođen u Dobrljinu 1939. godine, preminuo je u Beogradu u 79. godini.

U Drugom svjetskom ratu njegova uža i šira porodica je teško stradala, a on je odrastao u sirotištima u Sloveniji i Hrvatskoj.

Mikelić je na čelu Vlade Republike Srpske Krajine bio od aprila 1994. do jula 1995, a dugo godina je bio generalni direktor “Gavrilovića” iz Petrinje.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.