D.I.C. Veritas

Политика, 05. 08. 2023, Владика Стефан на парастосу српским жртвама у Олуји: И ја сам био избеглица

Епископ ремезијански Стефан служио је данас у Београду у Цркви светог Марка, у име патријарха српског Порфирија, парастос поводом страдања Срба из Хрватске у војно-полицијској операцији Олуја.

„Данас и јуче заједно са патријархом и званичницима Србије и Републике Српске били смо на великој молитви која би била неутешна да нема небеског покровитеља”, поручио је владика Стефан и подсетио да је и сам био избеглица и да је у рату изгубио ближње.

Владика је подсетио да је српски народ страдао у свим ратовима и да је губио ближње.

„Све је то наша судбина и васкрсење”, рекао је он.

Како је нагласио, једино добро што можемо да учинимо за све страдале и прогнане у ратовима је да их помињемо и тако не дозволимо да се заборави њихова жртва.

„Важно је да се боримо и за мир, и да јачамо јединство што ће показати да жртве нашег народа нису узалудне”, рекао је он.

Након парастоса чланови Удружење несталих и погинулих „Суза, положили су венце и цвеће на споменик српским жртвама страдалим у ратовима на тлу бивше СФРЈ, који је постављен у Ташмајданском парку, у близини Цркве светог Марка, у којој се годинама служи помен страдалим Србима, преноси Танјуг.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.