D.I.C. Veritas

Politika, 12.06.2019, Sve je moguće – Tompson napao Pupovca za „sejanje mržnje”

Marko Perković Tompson, koji slavi klanje Srba, na svojoj fejsbuk stranici napao je predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca, optužujući ga za širenje mržnje.

Napao ga je, kako prenosi Indeks. hr, zato što je Pupovac komentarišući napad na Srbe na Braču spomenuo i pesmu „Bojna Čavoglave” koju Tompson započinje uzvikivanjem ustaškog pozdrava „Za dom spremni”.

Pupovca je, dakle, kako prenosi hrvatski portal, napao pevač koji je doslovce slavio klanje Srba.

U Tompsonovom fejsbuk status, u kome za širenje mržnje proziva Pupovca, stoji:

„Predsednik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, stranke koja je za naslovnu stranu svog nedeljnika stavljala sliku kako srpom kolju Tompsona, Milorad Pupovac, gostovao je u N1 Newsroomu i komentarisao incident na ostrvu Braču u Supetru. Ni manje ni više, ustvrdio je kako su Tompson i njegova pesma iz Domovinskog rata „Bojna Čavoglave” najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio. Takođe je ustvrdio kako se domoljubno pevanje uvek završi s aktima nasilja.

Mi mu poručujemo: Prestanite sejati mržnju i govoriti laži kao i izluđivati u prvom redu svoj vlastiti narod, prestanite podsticati svoj manjinski narod u Republici Hrvatskoj na mržnju prema Hrvatima, našoj kulturi, veri i običajima jer vjerujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipulisanja. Prestanite s kaznenim delima kao što ste to radili pozivajući naslovnom u vašem nedeljnikzu na klanje Tompsona. Takvih promotera mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a setite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatićete da takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi, osim naravno pojedincima koji se bave etno biznisom kao što si ti Milorade”, stoji u statusu koji potpisuje Menadžment Marka Perkovića Tompsona.

Tompson, dakle, Milorada Pupovca optužuje za „sejanje mržnje”. Isti onaj Tompson koji je opevao ustaške logore Jasenovac i Staru Gradišku i slavio klanje Srba, prenosi portal uz citiranje pesme o klanju Srba koju je pevao Tompson:

„Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća

Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju
Oj, Račane, jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.