D.I.C. Veritas

Политика, 17.12.2016., „Србе на врбе!” и „За дом спремни!” на Пољуду [Видео]

СПЛИТ – Припадници „Торциде”, навијачке групе фудбалског клуба Хајдук из Сплита, узвикивали су „Убиј Србина”, „Србе на врбе”, „Вуковар, Вуковар” и „За дом спремни” на дербију са загребачким Динамом.

Хрватски медији оцењују да су навијачи Хајдука – припадници „Торциде”, поручили тиме шта мисле о уједињену најјачих фудбалских клубова Југославије у заједничку лигу.

Они су махали заставама хрватских одбрамбених снага (ХОС), а подигли су и транспарент на којем је писало „Братимљење није опција. ‘Торцида’ против Југолиге”.

Због дискриминацијских испада и позива на насиље Хајдуку прети нова казна, преноси Б92 позивајући се на хрватске медије.

Раније данас, испред просторија Српског народног већа у центру Загреба одржан је протест у организацији Аутохтоне хрватске странке права (АХСП), током којег су окупљени узвикивали усташки поклич „за дом спремни”.

Протест је одржан због закључка одбора хрватског Сабора о уклањању спомен плоче за погинуле припаднике ХОС-а, на којој је писало „За дом спремни”, недавно постављене у Јасеновцу, јавио је Јутарњи.хр – преноси Танјуг.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.