D.I.C. Veritas

Politika, 24.03.2023, Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” [Foto]

Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević”, Politika, 23.3.2023. Foto: Politika, N. Marjanović

Među laureatima su profesor dr Sanja Radojević-Škodrić, direktorka RFZO-a, profesor dr Slavko Karavidić, stalni član Akademije nauka Ruske Federacije, mr Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva, profesor dr Vladimir Popović, dekan Mašinskog fakulteta

Svečana dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” održana je u Rektoratu Beogradskog univerziteta. Žiri, koji su činili ugledni profesori univerziteta prof. dr Radovan Pejanović, prof. dr Branko Kovačević, dr Milica Kostić Stanković, reditelj Veselin Grozdanić i novinar Vlado Markanović, naglasili su da laureate koje su izabrali ove godine karakteriše poslovnost, tržišna pozicija, održivi razvoj, društvena odgovornost i moralne i etičke vrednosti.

Među dobitnicima priznanja su profesor dr Sanja Radojević-Škodrić, direktorka RFZO-a, profesor dr Slavko Karavidić, stalni član Akademije nauka Ruske Federacije, mr Pavle Zelić, iz Agencije za lekove i medicinska sredstva, profesor dr Vladimir Popović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu, dr Aleksandra Ivetić, vanredni profesor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, profesor dr Zoran Bingulac, sportista i dugogodišnji ambasador, Dragana Kosjerina, televizijska voditeljka…

Prof. dr Radovan Pejanović naglasio je za sajt „Politike” da su oni polazeći od stava Kapetan Miše Anastasijevića, velikog srpskog dobrotvora i zadužbinara, koji se ogleda u njegovim čuvenim recima „svome otečestvu” i „na polzu narodu”, i ove godine dodelili povelje-ugledna priznanja našim uspešnim delatnicima iz različitih oblasti društvenog života i rada.

– Uspešnost, posvećenost, znanje, čestitost, društvena odgovornost, empatičnost i dobrocinstvo, jednom rečju „dobro ime”, najvažniji su kriterijumi kojima smo vrednovali naše laureate – dodao je dr Pejanović.

Ovo ugledno priznanje se, u sklopu projekta „Put ka vrhu”, dodeljuje najboljim poslenicima u oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije, kao i uz podršku univerziteta u Beogradu i Novom Sadu i Javnog servisa RTV Vojvodina.

Novinar Vlado Markanović ističe da tajna životnog uspeha leži u spremnosti čoveka da prihvati priliku kada mu se ona ukaže.

– Postoji mnogo načina da se postigne uspeh u životu – kupovina stana, zaposlenjem, zasnivanjem porodice… Ništa od ovog se ne dešava lako. Da bi se postigao cilj, potrebno je uložiti mnogo truda, znanja, energije. Često je mišljenje da je uspeh vezan za materijalnu dobit. U „Putu ka vrhu” napredak, radost i zadovoljstvo se meri stanjem stvaralačkog uma. Mentalno stanje je često početni korak za ostvarivanje svih drugih životnih uspeha. Nekada je okidač za uspeh savet prijatelja, podrška voljene osobe, inspiracija porodice i često mašta – smatra Markanović.

Priznanje su dobili i profesor Davor Korčok, Dejan Popović, Miodrag Jelisavčić, Nataša Marković, Emir Smailović, dr Željko Lazić, Jovan Vujasinović, Savo Štrbac, Ratko Lalić, Vojislav Todorović, prof. dr Goran Puzić, Aleksandar Sofronijević i Beogradsko čitalište.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.