D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 04.11.2021, Bujančeva sramotna poruka Miloradu Pupovcu

Pokušavajući parodirati kolumnu Borisa Dežulovića, Velimir Bujanec napisao je negacionistički status “Jebo vas Jasenovac” pun vrijeđanja žrtava tog koncentracijskog logora i poslao ga Pupovcu

Velimir Bujanec, televizijski voditelj svojevremeno osuđen jer je kokainom plaćao seksualne usluge, u četvrtak je preko aplikacije WhatsApp na broj saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca poslao sraman status s naslovom “Jebo vas Jasenovac”.

Očito pokušavajući parodirati kolumnu Borisa Dežulovića ”Jebo vas Vukovar”, objavljenu prekjučer na portalu N1 televizije, u kojoj Dežulović upozorava na činjenicu da se u Vukovaru umjesto kulture sjećanja njeguje kultura smrti, Bujanec je sročio sraman pamflet čiji je jedini cilj vrijeđanje žrtava Jasenovca i prozivanje Srba kao krivaca za sve loše što se događa u Hrvatskoj, kako bi se poništili svi napori konačne normalizacije života gotovo tri desetljeća nakon rata.

Pa tako Bujanec kaže: “Jebo vas Jasenovac! Jebo vas velikosrpski komunistički mit. Jebale vas tri komemoracije, Pupi s vjetrom u kosi i Dodikove fantazije. Jebali vas crveni karanfili, kameni cvijet, prazne jame i recitacije. Jebale vas Ivine drobilice, izmišljeni popisi, lažne brojke i SUBNOR-ove delegacije. Jebale vas kape i marame, besplatni vojnički grah, poeme i stare prdonje. Jebo vas Mesić u prvom redu i Plenki koji voda Medu, partizanski kuriri i Titovi pioniri, boračke penzije i jugoslavenski vampiri. Jebali vas Porfirijevi parastosi, Dačićeve izložbe, Vučićeve litije i Kusturičini filmovi. Jebala vas i Dara i Bubamara. Jebo vas Jasenovac.”

Pupovac je za Novosti komentirao kakvu poruku Bujanec time zapravo šalje.

- Ništa što inače ne poručuje. Radi se o još jednoj negacionističkoj poruci kakve slušamo već tri decenije i kakve su se u ovoj četvrtoj deceniji još pojačale. To što je meni poslao ne mogu drugačije tumačiti nego kao duboko nerazumijevanje odnosa prema stradanjima ljudi i u ovom i u Drugom svjetskom ratu – rekao je Pupovac.

Zanimljivo je da su u svojim reakcijama desne političke stranke i braniteljske udruge Dežulovićev tekst, objavljen na portalu N1, pripisale Novostima, gdje je Dežulović redovni kolumnist.

- Najlakše je cijelu stvar tumačiti kao izopačenu pamet i inače svojstvenu Srbima. Onako kako oni zamišljaju da je svi Srbi imaju, kao i Hrvati koji imaju posla s njima. Takav je pristup najlakši. Manje je bitno tko je to napisao i zašto je napisao od činjenice da ima ikakve veze s onim što oni nazivaju “Pupovčeve Novosti”, ali i to potvrđuje do koje mjere i granica ta izopačenosti može ići. Tema o zloupotrebljavanju Srba u hrvatskoj politici je doista važna i tragična. Da ne proizvodi takvu štetu kakvu proizvodi, rekli bismo da je groteskna, jer ovo društvo, javnu svijest, javni prostor i javni um drži zatrovanim predstavljajući Srbe kao izvor svakolikog zla, što pokazuje nemogućnost dolaska društva do istinskog mira. Oni koji bi htjeli da Srba uopće nema u Hrvatskoj, teško da bi ikada pristali da im ovakva upotreba prestane biti na raspolaganju. Ne samo da se oni tog fantoma nikako ne žele odreći, nego ne žele čuti da njegovim podržavanjem stvaraju fantomsku zarobljenu Hrvatsku – kazao je Pupovac.

Kako bismo bili sigurni da je poruka uistinu poslana s Bujančevog broja, nazvali smo taj mobitel i dobili voditelja emisije “Bujica” koji je u na trenutke vrlo neugodnom razgovoru, koji je na kraju završio s prijetnjama i psovanjem, potvrdio da je spomenuti status poslan u ime “Bujice”, da se radi o parodiji Dežulovićevog teksta – koju mi očito ne razumijemo – da je poruku dobilo više od šest tisuća primatelja, među kojima su i premijer, predsjednik, gradonačelnik Zagreba i niz drugih javnih osoba pa tako i Pupovac. Provjerili smo kod jednog od njih. Taj nikakvu poruku od Bujanca nije dobio.

 

 G. Borković

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.