D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 06.09.2019, Nastavljena privođenja zbog napada u Uzdolju

Šibenska policija uhapsila još desetero mladića s područja Šibenika, Splita i Sinja koji se brane šutnjom. Stari su od 19 do 29 godina i svi su od prije poznati policiji zbog izazivanja navijačkih nereda. Jedna osoba je još u bijegu

Nastavljaju se privođenja zbog napada u Uzdolju 21. kolovoza kada su maskirani i palicama naoružani napadači pretukli goste kafića koji su gledali televizijski prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde. U četvrtak je šibenska policija uhapsila deset osoba koje se dovodi u vezu s nacionalističkim ispadom koji će tokom dana biti privedeni na ispitivanje u Državno odvjetništvo, javlja portal Šibenik In.

Osumnjičeni, stari od 19 do 29 godina, branili su se šutnjom. Za jednom osobom se još traga, objavila je policija u petak. Time je ukupno privedeno 14 osoba, koji su policiji otprije poznati zbog izazivanja navijačkih nereda. Privedeni su sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, a dovode se u vezu s počinjenim kaznenim djelima nasilničkog ponašanja, tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari. Zbog incidenta koje su počinili u kafiću Petko, šibenska policija već je privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomjesečni istražni zatvor.

Branimir Zmijanović, odvjetnik jednog od osumnjičenih, rekao je: ‘U ovoj fazi ne mogu vam ništa posebno kazati osim da mi je poznato da su se dečki branili šutnjom. Nakon što su obavljeni izvidi vezani za davanje iskaza pred državnim odvjetnikom, bit će prepraćeni istražnom sucu’.U tom napadu, nakon kojega su napadači pobjegli, ozlijeđena je 38-godišnja vlasnica kafića i još četiri osobe, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici. Nastala šteta procjenjuje se na 25.000 kuna.

U petak ujutro u DORH-u su privedene četiri osobe. Dok su novinari snimali privođenje pred šibenskim sudom, nekoliko mladića stajali su pred sudom i snimali ih, zaklanjali su im kamere, pokazivali srednji prst i dovikivali ‘lešinari, šta snimate za 200 kuna, bogatite se na tuđoj patnji’. Nekoliko mladića ispred suda ranije danas legitimirala je policija.

Policija je priopćila kako je u nastavku kriminalističkog istraživanja policijskih uprava šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske danas privedeno deset osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovodi  u vezu s kaznenim djelima nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari, a sva nedjela opisuju se kao zločin iz mržnje.

‘Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima’', izjavila je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Za kazneno djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda, dok je predviđena zatvorska kazna za kazneno djelo oštećenja tuđe svari od 6 mjeseci do pet godina.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.