D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 12.08.2023, Složni u mržnji [Foto]

Navijači Torcide Split i Tornada Zadar Naci-skandiraju u Kninu avgusta 2023. Foto; Portal Novosti

Navijači Torcide Split i Tornada Zadar Naci-skandiraju u Kninu avgusta 2023. Foto; Portal Novosti

U mimohodu u Kninu članovi Torcide i Tornada skandirali su “Za dom spremni”, što je zabilježeno na više videozapisa. Iz PU šibensko-kninske još nema obavijesti o izvidima i kaznama

Tjedan je dana prošlo od obilježavanja obljetnice Oluje u Kninu, povodom koje je prošlu subotu u Kninu održan i mimohod u kojem su bili članovi splitske Torcide i zadarskog Tornada.

Nekoliko dana uoči 5. augusta i Torcida i Tornado na društvenim su mrežama pozvali na pridruživanje navijača obilježavanju Oluje. ”Dan je pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja čijoj žrtvi, predanosti i hrabrosti dugujemo neovisnost i slobodu naše Domovine (…) Hrvatska se krvlju brani!”, napisali su iz Torcide na Facebooku. “Naša Oluja ne prestaje”, poručili su iz Tornada.

Ove godine u Knin nisu uspjeli ući Josip Skejo i njegovi HOS-ovci, ali su zato u mimohodu od kninske vojarne do glavnoga trga brojni članovi Torcide i Tornada nosili HOS-ove zastave, pjevali “domoljubne” hitove i složno skandirali ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Sve je to zabilježeno i na više videozapisa koji su kasnije procirkulirali društvenim mrežama.

Iz šibensko-kninske policije reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić prošli su vikend kazali da znaju za postupke navijača i da s time u vezi provode izvide. Na službenim stranicama PU šibensko-kninske još uvijek nema nikakvih obavijesti o obavljenim izvidima i potencijalnim kaznama, a na naše višestruke pozive iz policije nisu odgovorili.

 

Video možete pogledati klikom na ovaj link.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.