D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 22.03.2023, Jeckov: Ne mržnji

Povećanju učestalosti govora mržnje, ksenofobnim izjavama kao i rasističkim ispadima prema stranim radnicima svjedočimo svakodnevno i baš zato na njih treba reagirati, poručila je zastupnica SDSS-a

Zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov danas je sa saborske govornice pokazala crtež stabla na kojem vise ljudi s natpisom “Serbian family tree” (srpsko porodično stablo), a koji je nedavno osvanuo u centru Vinkovaca.

“Ovakva slika sa šovinističkom porukom osvanula je u noći s 14. na 15. mart na pravoslavnom zavjetnom krstu u neposrednoj blizini crkve Silaska sv. Duha na Apostole. Onoj istoj crkvi koja je sagrađena 1739. godine, nekoliko puta rušena i ponovo na istim temeljima sagrađena u razdoblju od 2008. do 2012. Ona je kako tada, tako i danas simbol postojanja i prakticiranja pravoslavne vjere Srba iz Vinkovaca i okolice”, rekla je Jeckov i dodala da se radim o školskom primjeru poziva na nasilje i mržnju.

“Povećanju učestalosti govora mržnje, ksenofobnim izjavama kao i rasističkim ispadima prema stranim radnicima svjedočimo svakodnevno i baš zato na njih treba upozoravati i reagirati. Treba se ograditi od mrzitelja, ovakvih poruka i njihovih namjera jer su one opasne i pogubne za uređeno i civilizirano društvo”, rekla je Dragana Jeckov.

Saborska zastupnica dodala je kako “to nisu poruke koje želimo u gradu za kojeg ističemo da je najstariji u Europi s historijom duljom od 8200 godina”.

“Važno je reći ‘ne’ u bilo kojem drugom gradu ili selu u našoj zemlji. Važno je reći ‘ne’ mržnji prema našim sugrađanima i onima koji su ovdje privremeno zbog posla, poput napadnutih Indijaca… Ne zaboravimo da nacionalizam, šovinizam i rasizam lako metastaziraju u još gore oblike”, poručila je Jeckov te poderala sliku koja sadrži govor mržnje i poručila da ona pripada u smeće.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.