D.I.C. Veritas

Republika, 05.07.2020, “INCIDENT SA ĐOKOVIĆEM IMA POTPUNO SUPROTAN EFEKAT OD OČEKIVANOG”: Predsednik “Veritasa” Savo Štrbac prokomentarisao uticaj “Adrija tura” na izbore u Hrvatskoj

“Ovo su najneizvesniji izbori u Hrvatskoj otkako je uvedeno višestranačje u toj zemlji”, izjavio je predsednik Informaciono-dokumentacionog centra “Veritas” Savo Štrbac.

On naglašava da će “incident sa Novakom Đokovićem”, odnosno održavanje “Adrija tura” u Zadru imati uticaj na njihove rezultate.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: 3,86 miliona birača izlazi na 7.000 mesta

Kako je Štrbac rekao tokom gostovanja u “Jutru” na TV “Prva”, pre tog događaja rezultati anketa su pokazivali da najveću podršku ima SDP (Socijaldemokratska partija Hrvatske), međutim, sada je situacija drugačija pa je HDZ (Hrvatska društvena zajednica) u prednosti.

- Nakon što se Đoković rukovao sa Plenkovićem u Zadru, odjednom je HDZ počeo da raste, dobio nekoliko mandata i sad su u prednosti. Dakle, ove priče da će on uticati na izbore – hoće, ali mislim da neće biti na štetu HDZ-a, nego upravo obrnuto. Bar tako pokazuju ove ankete koje ja pratim – navodi predsednik “Veritasa” i dodaje da “se one svakako menjaju iz dana u dan”.

Štrbac zaključuje da će, po njegovom shvatanju, na izborima biti presudna treća partija, odnosno Domovinski pokret Miroslava Škore.

Podsetimo, “Adrija tur” u Zadru otkazan je pred finale nakon što je otkriveno da je Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. U finalu je trebalo da se sastanu Novak Đoković i Andrej Rubljov, a održavanje ovog turnira izazvalo je bujicu negativnih i nezadovoljnih komentara, kao i verbalnih napada na srpskog tenisera u Hrvatskoj.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.