D.I.C. Veritas

Republika, 19.06.2019, Kolinda izbornu kampanju počinje sa Tompsonom na dan najvećeg egzodusa Srba

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović uplašena je za novi mandat, pa će joj u kampanji za predstojeće predsedničke izbore pomoći tvorac najsvirepijih pesama protiv srpskog naroda Marko Perković Tompson!

Na ovakav scenario upozorava hrvatski Jutarnji list, koji tvrdi da predsednica pokušava sve kako bi vratila poverenje ekstremnih desničara, pa osim toga što je odabrala Tompsona da joj peva na govorima, u kampanju kreće na dan najvećeg progona hrvatskih Srba.

Pevač će zabavljati publiku, a predsednica će držati govore

- Jedan od njenih poteza u borbi za drugi mandat na Pantovčaku mogao bi da bude da na svoju stranu pridobije pevača Tompsona. On bi 5. avgusta, na Dan pobede, trebalo da nastupi u Gospiću i predsednica namerava da dođe na koncert. Iako Tompson službeno neće imati veze s njenom kampanjom, postoji plan da se ipak pojavi na par skupova – tvrdi izvor ovog lista.

Kako se ističe, Grabar Kitarovićeva je uspaničena jer bi mogla da izgubi bitan deo glasova na desnici, što potvrđuje i priklanjanje premijeru Andreju Plenkoviću i loš uspeh HDZ na evropskim izborima. S druge strane, Tompsonov menadžer Denis Pletikosa naglasio je da pevač sigurno neće imati nastup u Kninu ove godine i potvrdio da je dobio poziv za koncert u Gospiću.

Komentarišući ove navode, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac ističe da je potpuno očekivano da Kitarovićeva počne kampanju na mestu najvećeg egzodusa Srba.

- To je za njih najsvetija bitka u istoriji i oni to ne povezuju sa ustaštvom, dok je kod nas Srba jasno da propagiraju iste ideje kao ustaše. Tome uče decu u školama i u zvaničnim udžbenicima im piše da su “Bljesak” i “Oluja” temelj moderne Hrvatske. Sa pozicije prognanih Srba, to je nagori dan – tvrdi Štrbac.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.