D.I.C. Veritas

Republika.rs, 01.10.2021, ZAGREB BAZA ZA RUŠENJE SRBIJE! Srbomrsci se okupljaju u glavnom gradu Hrvatske!

Ako je neko i sumnjao da je Hrvatska glavna regionalna baza za rušenje Srbije, sada valjda više nema nikakvu dilemu.

Zagrebom su u poslednjih nekoliko dana prodefilovali najveći politički srbomrsci iz regiona, a šlag na torti bio je veliki intervju prištinskog lidera Aljbina Kurtija u centralnom terminu nacionalnog programa (HRT). Istovremeno (pogledajte okvir), hrvatska služba SOA (Sigurnosno-obaveštajna agencija) među tri najveća rizika po ovu državu, uz Al Kaidu i Putina, svrstala je projekat srpskog sveta.

Zagreb je prvo posetio Milo Đukanović, ispalivši rafal mržnje prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori da bi niz nastavio predsednik SDA Bakir Izetbegović.

Najsvežiji napad na Beograd upriličio je Kurti, koji je dobio ogroman medijski prostor da napadne Beograd i Vučića za sve i svašta. Od navodnog državnog udara u Crnoj Gori do onoga što se poslednjih dana dešavalo kod administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Savo Štrbac, predsednik Dokumentacionoinformativnog centra “Veritas”, rekao je za Srpski telegraf da je u pitanju prosto kopiranje modela, s obzirom na to da je Hrvatska uspela da protera Srbe, a da, uprkos tome, sebe predstavi kao žrtvu. Upravo taj model žele da kopiraju i ostali neprijatelji Srbije, zato i odlaze u Hrvatsku.

- Odnosi Srbije i Hrvatske nisu baš najbolji, i to je javnosti poznato. Naročito otkako je na čelo Hrvatske došao Zoran Milanović. Hrvati su uspeli ono što gotovo nikom na svetu nije pošlo za rukom, a to je da budu pobednik i žrtva. Iako su nad Srbima počinili genocid, ipak su uspeli da celu tu situaciju okrenu u svoju korist, predstavljajući sebe kao žrtvu, koja je bila primorana da se brani – ističe Štrbac i nastavlja:

- Radeći po tom modelu, Hrvatska je uspela da ostvari sve što je zamislila, pa sada to žele i takozvane vlasti Kosova, BiH, a u poslednje vreme i neki u Crnoj Gori. Smatraju da, ako je Hrvatskoj pošlo za rukom da Srbe predstavi kao zločince, najbolje onda da se s njima i savetuju. Aljbin Kurti nije nimalo naivan, tačno zna gde i šta treba da kaže, zato je i izabrao da govori za nacionalnu televiziju u Hrvatskoj jer se slika mržnje prema Srbima i Srbiji u taj ambijent najbolje uklapa.

Izveštaj hrvatske službe SOA o najvećim pretnjama Hrvatskoj

1. AL KAIDA – terorizam i ekstremizam

2. VLADIMIR PUTIN – ruski uticaj

3. ALEKSANDAR VUČIĆ – tzv. srpski svet


Sličnog mišljenja je i politički analitičar Dragomir Anđelković, koji Hrvatsku naziva centrom okupljanja srpskih neprijatelja.

- Hrvatska je od početka 20. veka centar okupljanja srpskih neprijatelja u regionu. To je njihova politička doktrina, a otac hrvatske geopolitike je Ivo Pilar, koji je s kraja 19. i početkom 20. veka postavio tu tezu da uvek treba biti protiv Srba, ko god bio s njima u sukobu. Pa tako, ako su Albanci protiv Srba, onda treba podržavati Albance. Sve to proizilazi iz činjenice da su Hrvati slabiji od nas, a žele da u regionu oni postanu ključni igrač. To mogu jedino tako što prave koaliciju protiv nas Srba, koji smo jači od svih pojedinačno – smatra Anđelković.

Vulin: Samo Vučić, pa Vučić…

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je povodom intervjua Aljbina Kurtija na HRT da se pojedinim političarima u regionu daje medijski prostor u Hrvatskoj da vređaju Srbiju umesto da se govori o bitnijim pitanjima za njihove države:

- Ja bih potpuno razumeo da oni razgovaraju o svojim bilateralnim odnosima. Ali ništa od toga. Samo priča o Srbiji i Vučiću. Ništa drugo nemaju da pričaju.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.