D.I.C. Veritas

Republika.rs, 22.07.2018, IZRAELSKI PREDSEDNIK DOLAZI DA OSUDI USTAŠTVO: Jevreji lupili šamar Hrvatima

Plan Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića pao je u vodu.

Pompezne najave da dolazak izraelskog predsednika Ruvena Rivlina u Hrvatsku znači nabavku novog naoružanja i velike investicije propale su posle pisanja izraelskih medija da Rivlin u Hrvatsku dolazi kako bi odao počast žrtvama jasenovačkog logora, u kojem su ustaše masovno ubijale Srbe, Jevreje, Rome…

Parović: Hrvatska je pokušala da kupovinom oružja od Izraela otkupi grehove, ali bezuspešno

Još jedan čvrst dokaz da Izrael ne prašta ustaška zlodela je to što u agendi Rivlinove balkanske turneje piše da je logor Jasenovac bio poznat po “nehumanosti i divljaštvu”.

Anđelković: Jevreji su jedini koji mogu da zaustave Hrvate

- Broj ubijenih u tom logoru je između 600.000 do 1,4 miliona – navodi Džeruzalem post.

VAŽNA POSETA

Izraelski predsednik 27. jula iz Hrvatske stiže u Beograd, gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, što će, kako piše Džeruzalem post, imati “poseban odjek”, imajući u vidu skorašnja politička dešavanja u Izraelu.

Savo Štrbac, “Veritas”

Rivlinov odlazak u Hrvatsku je opomena za Kolindu da se zaustavi u veličanju ustaštva, ali i šansa da Hrvati konačno prestanu da pričaju da Jasenovac nije bio logor smrti već nekakva škola.

Milica ĐurđevićSrbi i Jevreji su braća po stradanju, ostaćemo rame uz rame kao i do sad, a što se Hrvatske tiče, Izraelci dobro znaju da se tamo još uvek gaje vrednosti na kojima je nastao Jasenovac.

Gideon Grajf, izraelski istoričar

Jasenovac je bio podjednako svirep kao Aušvic, a Hrvatske vlasti bi da napišu novu istoriju, ali postoje činjenice koje se nikako ne mogu promeniti.

- Hrvatska je pokušala da kupovinom oružja od Izraela otkupi grehove, ali to očigledno nije uspela, pošto je vreme iskupljenja davno prošlo, pa će Hrvati morati da plate cenu zločina koje su počinili – zaključio je Miroslav Parović, predsednik NSP.

700.000 ubijenih ljudi u Jasenovcu

Prema njegovim rečima, Izrael je kao država najjači garant da Hrvati neće uspeli da relativizuju genocid nad Srbima u NDH i neće dopustiti da se mnogobrojne žrtve Jasenovca zaborave i oproste.

CRVENI KARTON

Nekadašnji jugoslovenski ambasador Živadin Jovanović kaže da je odlazak izraelskog predsednika u Jasenovac crveni karton za Zagreb, dok je njegov susret sa Vučićem opomena hrvatskoj i evropskoj javnosti koje ćutke prelaze preko oživljavanja ustaštva i prikrivanja Holokausta i genocida nad srpskim narodom.

Politički analitičar Dragomir Anđelković tvrdi da je Izrael jedina sila koja sprečava Hrvate da istinu o Jasenovcu gurnu na marginu.

Čvrste veze sa SrbijomRivlin će u Beogradu prisustvovati imenovanju nove ulice u Zemunu, koja će nositi ime Benjamina Zeeva (Teodora) Hercla, oca modernog Izraela. Time će se obeležiti činjenica da su Herclovi roditelji rođeni i živeli u Zemunu.- Želim da pojačamo saradnju naše dve zemlje i da nastavimo prijateljske odnose naša dva naroda – istakao je Rivlin prilikom susreta sa Vučićem 1. decembra 2014. u Jerusalimu.

- Jevrejski lobi je veoma jak u svetu i on je prepreka Hrvatima, zato susret Vučića i Rivlina ima ogroman značaj i poslaće poruku svetskoj javnosti da Hrvati ne smeju da nastave kao dosad – zaključio je Anđelković.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.