D.I.C. Veritas

Republika.rs, 25.08.2022, SADAŠNJA HRVATSKA JE PRODUŽETAK NDH! Milanovićevo ludilo je civilizacijski sunovrat!

Dušan Bratić, advokat i punomoćnik preživelih sa Petrovačke ceste, reagovao je na sramne izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića u kojima je negirao da su na Petrovačkoj cesti ubijena srpska deca i najavio da Hrvatska može da podigne optužnicu protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

- Nijedna institucija, nijedna politička partija, nijedna javna ličnost u Hrvatskoj osim profesora Žarka Puhovskog, sve ove godine nije osudila zločine u “Oluji”. Nije ih osudio ni ovaj koji predstavlja otelotvorenje genocidne namere izražene na Brionskoj sednici zapovešću Tuđmana generalima da se Srbi tako udare da praktično nestanu, da im se za izlazak iz Hrvatske ostave i pokažu ova dva pravca na kojima su nakon okončanja operacije i u dubini druge države mučki raketirani - kaže Bratić. – Štaviše, to nije učinjeno ni nakon Drugog svetskog rata povodom nad Srbima, Jevrejima i Romima. U toj retrospektivi treba posmatrati i izjave predsednika Hrvatske.

Kako kaže advokat Bratić, “to je izraz stanja duha i kolektivne svesti građana Hrvatske koja je zapravo produžetak NDH”.

 - Sadašnja Hrvatska je produžetak NDH. A o tom stanju duha najbolje je svedočio jedan od balkanskih filozofa, Hrvat Milan Kangrga u intervjuu zagrebačkom časopisu Europa iz 2006. godine - navodi Bratić i citira Kangrgu:

“Tuđman nije bio političar, on je bio najobičniji pljačkaš. Poznavao sam ga pre nego što je postao predsednik. Uvek ga je pokretao pljačkaški poriv. Zato je i druge, ovih dvesta lopova, pustio da pljačkaju s njim”, pa dodaje “ali ima nešto još tragičnije, a to je stanje svesti kod omladine ustaški indoktrinirane. U školama su tako naučeni. Pogledajte udžbenike. To je hrvatska budućnost.”

 

Primitivizam Zorana Milanovića

- Zato sve skupa, od prikrivanja, nekažnjavanja i podržavanja zločina, od kojih su satkani temelji hrvatske države, zaključno sa izlivima primitivizma predsednika Milanovića, predstavlja moralni i civilizacijski sunovrat Hrvatske - zaključio je Bratić.

Advokat Bratić osvrnuo se i na to što je Milanović vređao predsednika Vučića, te rekao:

- Inače, u Srbiji ne goni niti sudi predsednik Republike, da bi se njemu neko obraćao. Ovu krivičnu prijavu nije čak podneo ni MUP, već sami oštećeni, nakon 27 godina odbijanja Hrvatske da Bosni i Hercegovini dostavi podatke o identitetu pilota. Uopšte nije bitno da li se sudi u BiH gde se događaj desio ili u Srbiji gde su sada žrtve. Moglo je i u Hrvatskoj, iako se događaj nije tamo desio, već u drugoj državi, ali su zakasnili ovih 27 godina – objasnio je. – Ali, ako predsednik Hrvatske želi da pilotima i oficirima sude u Hrvatskoj, ima priliku da to odmah učini, samo za druge zločine, za koje on ni čuo nije.

U operaciji “Bljesak” u Gradišci piloti su ubili decu u civilnim objektima i dejstvovali po zgradi bolnice pored Save, o čemu postoje video-zapisi. Jedan od njih, pilot Perešin, poginuo je, ali ovaj drugi je živ, i živi u Puli. U Oluji u selu Dragotina na Baniji piloti su dejstvovali, orgijali, po vidno obeleženom sanitetskom vozilu i usmrtili četiri civila i to Hrvata. U Ličkoj kaldrmi su 7. 8. 1995. piloti dejstvovali, takođe, po koloni civila, a u izveštaju napisali po skladištu municije. Ovo su zabeležile i snage UN - naglasio je.

- Admiral Lošo se lično uključivao u linije komandovanja i naređivao artiljerijsku vatru kalibrom 130 mm po civilnim objektima. Na primer, po stambenim zgradama u Drnišu i po centru Drvara, po centru Bosanskog Novog, što sve stoji u Operativnom dnevniku sa sve izveštajem da je izvršeno, koji su dnevnici predati Hagu. Aktuelni potpredsednik Vlade Hrvatske Tomislav Medved je odgovoran za zločine u Logoru Rakitje u Zagrebu 1991. godine o čemu se sudi u Beogradu, a poslanik Sačić koji juče priziva rat protiv Srbije odgovoran je za ubistvo civila u Gruborima, o čemu takođe postoje dokazi u bazi Haškog tribunala. General Krstičević sa još dvojicom komandanata za masakr civila u Bravnici i u Mrkonjić Gradu, a svi ti ljudi su na državnim funkcijama.

Advokat naglašava da za sve zločine počinjene nad Srbima postoje dokazi, te dodaje da je “otkrivanje i procesuiranje zločina protiv čovečnosti međunarodna obaveza Hrvatske i ona je dužna da je izvršava ma kako to suočavanje sa vertikalom sopstvenih zločina bolno bilo”.

- O svemu tome postoje dokazi i to u bazi dokaza Haškog tribunala koji je pozvao nacionalna pravosuđa da koriste bazu radi daljeg krivičnog gonjenja pred domaćim pravosuđem. Pored Rakitja u Zagrebu, glavnom gradu, od jeseni 1991. godine postojali su logori sa obeležjima konc logora u kojima su zlostavljan  golobradi mladići JNA, i to zatvor u Selskoj ulici, u Vlaškoj ulici i Kerestinec, a u njima su vršeni zločini nad ljudima kakve ljudska razum ne može da pojmi. Otkrivanje i procesuiranje zločina protiv čovečnosti međunarodna je obaveza Hrvatske i ona je dužna da je izvršava ma kako to suočavanje sa vertikalom sopstvenih zločina bolno bilo- zaključio je on.

Totalno ludilo Milanovića

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u izjavi da ta država može da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ispoljio je dodatni nivo ludila koje u Hrvatskoj danima ne jenjava.

- Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske ‘95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta dela u kojima su navodno poginula neka deca -  rekao je hrvatski predsednik.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.