D.I.C. Veritas

RS.Seebiz.eu, 24.08.2015., Savo Štrbac bi osnovao poseban sud za zločine Hrvatske vojske nad Srbima

IDEJE
Savo Štrbac bi osnovao poseban sud za zločine Hrvatske vojske nad Srbima
Autor/izvor: Miroslav Flego
Datum objave: 24.08.2015. – 14:25:05
VINKOVCI – Savo Štrbac, bivši “sekretar krajinske vlade” i osvjedočeni mrzitelj neovisne Hrvatske, diler dokumentima Haagu pa i onima o “zločinima” Gotovine i Markača temeljem kojih su ova dvojica oslobođena, ne prestaje iznenađivati idejama kako napakostiti Hrvatskoj.
Najnovija je o osnivanju nekakvog, kaže on, “specijalnog suda za Hrvatsku koji bi procesuirao ratne zločine pripadnika hrvatskih oružanih snaga nad Srbima u Hrvatskoj.- Zrelo je vrijeme za pokretanje inocijative za ovakav sud kao što je osnovan Specijalni sud za ratne zločine pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, na Kosovu. Sadašnja suđenja Hravtima za ratne zločine nad Srbima po hrvatskom pravosuđu su farsa i izrugivanje žrtvama, a ne suđenje – mudruje Savo Štrbac dodajući kako je “u Hrvatskoj do sada 3 600 procesuiranih osoba za ratne zločine, samo su 120 pripadnici hrvatskog naroda od kojih je 40 osuđeno na simboličke kazne”.

On ocjenjuje kako su “optužnice za ratne zločine, javne i tajne, protiv Srba najperfidniji način etničkog čišćenja”.

- Prema popisu iz 1996. godine, 21 500 Srba u Hrvatskoj je optuženo za oružanu pobunu, da bi kasnije većina njih bila amnestirana, s obrazloženjem, da se optužnice ponovo mogu aktivirati, ukoliko se pronađu neki novi dokazi- tvrdi Štrbac.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.