D.I.C. Veritas

RTRS, SRNA, 10.11.2019, Štrbac: Definicija o “velikosrpskoj agresiji” protivi se zdravom razumu

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac izjavio je da se hrvatska definicija takozvane “velikosrpske agresije” protivi zdravom razumu i da Srbija mora mnogo da radi na razbijanju tog osnova na kojem počiva današnja Hrvatska.

Štrbac je naveo da Hrvati non-stop ponavljaju mantru da su Srbi devedesetih godina prošlog vijeka bili agresori i da ne iznenađuje što generala Mladena Bratića, koji je komandovao odbranom Vukovara, posmatraju kao agresora, iako je Hrvatska tada bila federativna jedinica Јugoslavije.

On je za Televiziju Pink rekao da je cijela koncepcija, koja je ušla u hrvatske udžbenike, enciklopedije, svjest cijelog hrvatskog naroda, da je devedesetih godina izvršena “velikosrpska agresija”.

Vojni istoričar Miloje Pršić konstatovao je da kod Hrvata postoji djelovanje koje je usmjereno protiv Srba na svim nivoima.

On je naveo da je general Bratić bio izuzetan oficir i dobar komandant i čovjek, koji je bio na dužnosti.

Prema Pršićevim riječima, ne postoji nikava logika da Hrvati izjednače jednog časnog oficira i čovjeka sa ljudima koji su od 1941. do 1945. godine činili enormne zločine nad srpskim narodom.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.