D.I.C. Veritas

RTRS, Srna, 25.05.2019, Štrbac: Nastavak programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih Srba iz Hrvatske

Vlada Republike Srpske realizovaće i u ovoj godini programe i obezbjediti sredstva za stambeno zbrinjavanje izbjeglih Srba iz Hrvatske, izjavio je direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Dragan Štrbac.

Krušedol -Dragan i Savo Štrbac - Foto: SRNA

Krušedol -Dragan i Savo Štrbac Foto: SRNA

- Vlada Republike Srpske je u prethodnom periodu ulagala značajna sredstva kako bi se osigurala što bolja integracija Srba izbjeglih iz Hrvatske na prostoru cijele Republike Srpske i BiH – rekao je Štrbac tokom razgovora sa direktorom Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savom Štrpcem.

Oni su razgovarali danas kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, gdje su prisustvovali 13. Krajiškom crkveno-narodnom saboru “Krušedolska zvona 2019”.

U manastirskoj crkvi liturgiju i parastos za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. vijeka služio je Njegovo reosveštenstvo vladika sremski Vasilije sa sveštenstvom Eparhije Sremske.

Ovogodišnjem saboru prisustvovali su šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Miličević i drugi predstavnici organa, institucija i ustanova iz Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.