D.I.C. Veritas

RTS, Tanjug, 05.08.2019, Uprava Lepoglave zabranila advokatu posetu Kapetenu Draganu

Beogradskom advokatu Draganu Palibrku uprava hrvatskog zatvora u Lepoglavi zabranila je posetu njegovom klijentu Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, koji u tom zatvoru izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Palibrk kaže da je to još jedno prekoračenje službenih ovlašćenja upravnika zatvora i da mu je poseta Vasiljkoviću uskaraćena jer je u medijima u više navrata iznosio podatke o lošem tretmanu njegovog klijenta ali i drugih zatvorenika srpskog porekla.

Objasnio je da je na vreme zatvoru najavio svoju posetu za sredu 7. avgust, ali da je od uprave zatvora dobio odgovor da ne može da poseti Vasiljkovća.

Smatra da je zabrana posete advokata klijentu kršenje svih normativnih akata vezanih za prava osuđenog lica i njeogvog advokata.

Nedavno je uprava ovog zatvora na sličan način zabranila Vasiljkoviću da ga poseti njegov sveštenik iz Australije čime je, kako je i tada ukazao Palibrk, prekršila njegovo osnovno ljudsko pravo na veorispovest.

Vasiljković je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Kazna mu ističe 20. marta 2020. godine.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.