D.I.C. Veritas

RTV,Tanjug, 13.05.2019, Uništeni predizborni plakati SDSS u Rijeci i Zagrebu

ZAGREB/RIJEKA – U Rijeci su na više mesta pokidani plakati s fotografijama Milorada Pupovca i natpisom ispisanim pola ćirilicom pola latinicom ‘Rođen u Hrvatskoj', a u Zagrebu i plakat s fotografijom Dejana Jovića.

Nakon Siska, Splita, Šibenika, Zagreba, Osijeka i Rijeke, gde su uništeni ili išarani plakati Samostalne demokratske srpske stranke s natpisom ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?’ novi slučajevi zabeleženi su i na početku druge faze kampanje SDSS za Evropski parlament.

Ovaj put na meti su plakati s natpisom ‘Rođen u Hrvatskoj’ i hrvatskom zastavom s fotografijom predsednika stranke i nosioca liste na predstojećim evropskim izborima Milorada Pupovca.

Plakati s Pupovčevom slikom uništeni su na više mesta u Rijeci.

Neki su oštećeni tek delomično, dok su neki uništeni do neprepoznatljivosti, piše hrvatski portal Novosti, glasilo SNV-a.

Na meti vandala našli su se u različitim delovima Rijeke, a specifičnost u odnosu na ostatak Hrvatske je da su ih u tom gradu više kidali, nego po njima pisali ustaške poruke.

Vandaliziran je i plakat SDSS-a u Savskoj ulici u Zagrebu.

Uništen je i plakat s fotografijom još jednog kandidata SDSS-a Dejana Jovića.

Pokidan je u Zagrebu, što je objavljeno na Fejbusk stranici SDSS-a uz rečenicu: ‘Ovih se dana u Zagrebu slavio Dan pobede nad fašizmom, ali ulica nam poručuje da se fašizam javlja i danas u raznim oblicima. Ovo su neki od njih.’

Plakati su uništeni u prvoj fazi kampanje na Aveniji Dubrava u Zagrebu gde su neotkriveni počinitelji na plakatu SDSS-a sa sloganom ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?’ grafitima išarali reč ‘Srbin’ i dodali ‘Srbe na vrbe', uz ustaški simbol slova “U”.

Plakat SDSS-a, javili su čitaoci, uništen je i na zagrebačkoj Aveniji Gojka Šuška, ministra obrane u vreme Franje Tuđmana.

U Rijeci su na plakatu napisali ustaški pozdrav ‘za dom spremni’ slaveći Nezavisnu Državu Hrvatsku i ustaški pokret, zajedno sa svim zločinima počinjenim nad Srbima.

Plakat u Sisku je uništen, a u splitskom Spinutu nepoznati počinitelj prekrižio je naziv stranke i reč Srbin, a napisao ‘Srbe na vrbe', ‘Palite traktore', ‘za dom spremni’ i ‘NDH’. Splitska policija je tada po dojavi obavila uviđaje vezane uz natpise, a rezultati se još čekaju.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.