D.I.C. Veritas

Šibenik.IN, 05.08.2017, Dosljedno provođenje zakona u Kninu

Prije nego što su uhapsili Marka Skeju i njegove crnokošuljaše, šibenska policija zaplijenila četničku kokardu

Šibenska policija danas je u Kninu u više navrata sankcionirala isticanje ustaškog znakovlja, uključujući i službeni pozdrav NDH ‘Za dom spremni', ali za razliku od prošle godine to nisu radili u slučajevima kada se ta poruka pojavljivala uz oznake HOS-a pa su se majice i zastave s takvom kombinacijom znakovlja normalno tijekom proslave obljetnice ‘Oluje’ nosile i prodavale.

Kako doznaje ŠibenikIN, naputak policijskim službenicima bio je da ignoriraju HOS-ov ZDS koji je kao njihov simbol uredno registriran i tako u Hrvatskoj nije protuzakonit, barem dok se Plenkovićevo Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću ne odredi o toj temi.

No, protuzakonito je na glavnom kninskom trgu kod spomenika Oluja ‘95 pjevati ustaške pjesme i uzvikivati ‘Za dom spremni’ pa je policija danas privela zapovjednika HOS-a Marka Skeju i grupu njegovih crnokošuljaša koje će baš kao i lani prekršajno goniti zbog remećenja javnog reda i mira.

Iako je Skejo zbog iste provokacije i kršenja hrvatskog zakona priveden i lani, danas se u Kninu pojavio među VIP uglednicima na službenom dijelu proslave obljetnice Oluje na kninskoj tvrđavi, kao uzvanik državnog protokola.

Šibenska policija pred ovogodišnju središnju proslavu obljetnice Oluje u Kninu nije se bavila samo ustaškim simbolima, pa tako ŠibenikIN doznaje da su sinoć na graničnom prijelazu Strmica priveli jednu osobu koja je kod sebe imala četničku kokardu.

Protiv tog muškarca koji je iz BiH ulazio u Hrvatsku, podnijeta je prekršajna prijava identična onoj koju su dobili Skejo i njegovi crnokošuljaši koje je policija danas pohapsila za manje od minute, kažu svjedoci, i potrpala ih u ‘maricu’ do saslušanja pred sucem za prekršaje.

Šibenska policija poznata je po tome da ima nultu stopu tolerancije na prekršaje iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, počinili ih simpatizeri ustaštva , četništva, huligani na sportskim borilištima ili bilo tko drugi.

Zato su pred proslavu Oluje upozorili građane da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimjerenoga sadržaja, zabranjeno je poticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, vjerskoj ili po drugoj osnovi), zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda, a sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima najavili su da će snimati i fotografirati današnji javni skup i te dokaze iskoristiti protiv svih prekršitelja, tko god oni bili.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.