D.I.C. Veritas

Slobodna Dalmacija, 10.04.2019, Splitom opet odjekivalo ‘Za dom spremni!'; Svećenik pozvao na ‘stari hrvatski pozdrav', Skejo poručio: Uredit ćemo Hrvatsku onako kako su sanjali naši ratnici

Okupili se ‘ljudi u crnom’

Klanjamo se junacima koji su dali svoje živote jer su bili za dom spremni. Ubili su ih zločinci koji su nosili zločinačku crvenu petokraku, a ljubitelji iste te zvijezde nas i dalje napadaju i vrijeđaju.

Nećemo im to dopustiti. Pripadnicima HOS-a je priznat status branitelja, službeno nam je registrirano znakovlje i grb s pokličom za dom spremni.

Usprkos svim tim činjenicama mrzitelji nas i dalje svakodnevno antifašistički pljuju. Dok kap ne prelije čašu jer moraju biti svjesni da je svaka sila za vremena – poručio je danas u Splitu Marko Skejo umirovljeni pukovnik i bivši zapovjednik IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, pored spomenika poginulim pripadnicima ove postrojbe na vrhu ulice Ruđera Boškovića.

Policija provodi izvide zbog ustaškog skandiranja usred Splita, hoće li ovoga puta netko odgovarati?

Iako je postrojba službeno ustrojena kao bojna HOS-a na datum 2. studenog, 28. obljetnicu svog osnutka i ove godine proslavili su 10. travnja.

- Antifašistička histerija kojoj svjedočimo neće promijeniti činjenicu da su HOS-ovci 1991. godine uz poklič “Za dom spremni” branili Hrvatsku, a da je armija JNA pod crvenom zvijezdom bila agresor.

Onima kojima smetamo crvena zvijezda je antifašističko obilježje, a rodoljublje im je fašizam. Zločinac Tito im je uzor, a nas rodoljube koji smo u rat išli s krunicom oko vrata smatraju fašistima.

Poručujemo im da smo pobijediil u ratu, pobijedit ćemo i u miru. Uredit ćemo Hrvatsku onako kako su sanjali naši ratnici – poručio je Skejo, kojem se u pozivu okupljenima da upute “stari hrvatski pozdrav” uoči molitve pridružio i svećenik Mate Munitić.

Viđeniji aktivni splitski političari, pa i oni s desnice, izbjegli su pojavljivanje na skupu, no kao izaslanik Ministra branitelja stigao je umirovljeni brigadir Jozo Šerić, ispred Grada Splita Zdravko Parčina, a županiju Splitsko-dalmatinsku predstavljao je Damir Gabrić.

Piše Ivan Kaštelan

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.