D.I.C. Veritas

Спутњик, 02.05.2021, Страшне претње на Васкрс у Хрватској: „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“ одјекивало Боровом [Видео]

Општина Борово на својим Фејсбук страницама објавила је два снимка на којима се види више десетина младића како пролазе местом у недељу, на православни Васкрс, у пратњи полиције. Скандирају песму „Зови само зови, сви ће соколови за те живот дати“, те „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“, док се на другом снимку снимци чује „Убиј Србина“.

С обзиром да је колона пролазила Боровом у пратњи полиције, „Новости“, недељник који издаје Српско народно вијеће у Хрватској, послао је питање Полицијској управи вуковарско-сремској о каквом скупу се ради те зашто кривци нису спречени у исказивању говора националне мржње.

Портпарол ПУ Драгослав Живковић потврдио је да су у недељу, 2. маја, око 6.30 сати ујутро, након што су положили венце на меморијалном споменику 12 хрватских редарственика, двадесетак младића кренуло у колони кроз место те да су извикивали непримерене поруке.

Како је рекао Живковић, полиција је одмах реаговала, издвојила оне који су викали претеће поруке, утврдила њихов идентитет и провела криминалистичко истраживање, преноси портал Новости.

Иначе, јуче су припадници вуковарског огранка навијача загребачког „Динама“ Бед блу бојс у Борову Селу иза споменика дванесторици хрватских полицајаца погинулих на почетку сукоба у Хрватској, насликали мурал у њихову част.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.