D.I.C. Veritas

Srbi.hr, 10.09.2020, Sastanak srpskog udruženja nestalih sa potpredsednicima Vlade Hrvatske

Potpredsednici Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved i Boris Milošević održali su juče sastanak sa srpskim saborskim zastupncima i predstavnicima udruženja nestalih „Protiv zaborava“.

sastanak udruženje protiv zaborava
Foto: Vlada Repbulike Hrvatske

Potpredsednici Medved i Milošević sastali su se sa saborskim zastupnicima Draganom Jeckov i Miloradom Pupovcem kao i predstavnicima srpskog udruženja „Protiv zaborava“ na čelu sa predsednicom Maricom Šeatović, a tema je bila saradnja ovog Udruženja sa nadležnim ministarstvom i Vladom u procesu traženja nestalih i koraci koje je potrebno napraviti kako bi se uspostavila što jača saradnja u rešavanju ovoga važnog humanitarnog pitanja, stoji u saopštenju Vlade RH.

Na sastanku su izneseni problemi rada Udruženja, ali i konkretni predlozi u smeru jačanja saradnje i teškoće na koje Ministarstvo nailazi u procesu traženja svih nestalih. Potpredsednik Medved je najavio i donošenje Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata koji priprema Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Sastanku su prisustvovali i članovi vukovarske podružnice Udruženja „Protiv zaborava“ koji godinama čekaju da se njihovi nestali pronađu i da se rasvetli sudbina stradanja članova njihovih porodica.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.