D.I.C. Veritas

SrbijaDanas, 05.09.2019, Srbe žigošemo KAO HITLER JEVREJE! Ovo je poruka pred HRVATSKE IZBORE, ostvaruje se TUĐMANOV SAN

U Kolindinoj Hrvatskoj Srbi žive kao što živeli Jevreji u nacističkoj Nemačkoj, poručila je Katarina Peović, kandidatkinja Radničke partije na izborima za predsednika Hrvatske.

Peovićeva je, povodom poslednjih učestalih napada na Srbe u Hrvatskoj objasnila da se pripadnici srpske manjine u toj zemlji koriste za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog.

- Izuzetno je važno da primetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata, umesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gde jesmo. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Jevreja za neprijatelje u nacističkoj Nemačkoj - smatra hrvatska političarka.

Kako objašnjavaju analitičari, na ovakvom tretmanu Srba u Hrvatskoj u poslednje vreme intenzivno radi i predsednica te države Kolinda Grabar Kitarović. Upečatljiva je, kažu, njena relativizacija brutalnih napada na srpsku manjinu, a posebno ćutanje posle noćnog prepada na ljude koji su mirno gledali utakmicu u kafiću nadomak Knina. Tada je, podsetimo, jedan od napadača imao i mačetu.

Istoričar Božidar Kljajević navodi da se Hrvati bave Srbima isključivo u smislu da od naših državljana proizvode neprijatelje, te da za njih mi jesmo poput Jevreja u Hitlerovoj Nemačkoj.

- Jovan Dučić za Hrvate je lepo rekao da su najhrabriji narod na svetu, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide. Oni su se okrenuli satanizaciji Srba bez ikakve potrebe, a u stvari sve će to njih najviše da košta. Srbi su u 21. veku u njihovoj državi nepoželjni i namenjeni za odstrel – objašnjava ovaj stručnjak.

Predsednik Veritasa Savo Štrbac ističe da je kandidatkinja Radničke partije poentirala, te da je tačno da Hrvatima Srbi služe za homogenizaciju naroda. Takođe, smatra on, što više mržnje prema Srbima pokaže potencijalni predsednički kandidat, privući će više glasova.

- Hrvati su nesporno većinski, to govore statistički podaci. Srba je 1991. godine u njihovoj državi bilo 12,2 posto, a Veritasove analize govore da će ih na idućem popisu 2021. biti manje od tri odsto. Time će se obistiniti želja Tuđmana i njegovog establišmenta i tako će biti rešeno srpsko pitanje u Hrvatskoj – smatra Štrbac.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.