D.I.C. Veritas

Срна, 06.04.2018, ХАШКИ ТУЖИЛАЦ ПРОТИВ УСТУПАЊА СЛУЧАЈА РАДИКАЛА БЕОГРАДУ

БЕОГРАД/ХАГ, 6. АПРИЛА /СРНА/ – Хашки тужилац се снажно противи да се Србији уступи случај радикала Петра Јојића и Вјерице Радете, да им се суди због непоштовања Хашког суда.

“Уступањем предмета правосуђу у Србији неће се испунити интереси правде, јер је претходних година Србија показала да не поштује међународно право и одбија да препозна врховну власт суда у Хагу”, наводи се у саопштењу, које потписује хашки тужитељ Дајана Елис.

У саопштењу се додаје да је Србија показала и равнодушност на критике које јој је због понашања упутио предсједник суда, пренијели су београдски медији.

“У контексту догађаја који су овде наведени, нема повјерења да ће се интереси правде и експедитивности испунити упућивањем поступка на правосуђе у Србији. Међутим, Трибунал увјерава да ће права оптужених на правично суђење бити у потпуности поштована”, наводи се у саопштењу.

Јојић и Радета се терете да су утицали на свједоке пријетњама, застрашивањима и митом у хашком процесу против лидера радикала Војислава Шешеља.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.