D.I.C. Veritas

Srna, 29.09.2021, ОБИЉЕЖАВАЊЕ 30 ГОДИНА ОД СTРАДАЊА НАРОДНОГ ХЕРОЈА МАЈОРА TЕПИЋА

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – У Комленцу код Козарске Дубице данас ће бити обиљежено 30 година од страдања народног хероја мајора Милана Tепића, који је погинуо у Бјеловару гдје је дигао у ваздух војно складиште и себе како се непријатељ не би домогао оружја и њиме убијао његове војнике.

Помен ће бити одржан на мјесном гробљу у Комленцу у присуству родбине, пријатеља и званичника у оквиру Дана сјећања на народног хероја Милана Tепића.

На породичну гробницу Tепића у Комленцу у Козарској Дубици вијенце ће у 10.00 часова положити представници општине Козарска Дубица, Борачке организације, пријатељи и родбина мајора Tепића.

Мајор Југословенске народне армије Милан Tепић погинуо је 29. септембра 1991. године у бјеловарској касарни на Беденику, након што је дигао у ваздух војно складиште и себе, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике.

За тај јуначки чин мајор Tепић је одлуком Предсједништва Социјалистичке Федеративне Републике Југославије постхумно одликован Орденом народног хероја.

У част овог јунака, Република Српска установила је Орден за посебне заслуге у рату, а одлуком Скупштине општине Козарска Дубица 29. септембар проглашен је Даном сјећања на народног хероја Милана Tепића.

Једна улица у Козарској Дубици носи Tепићево име, а у Парку народних хероја постављена је биста са његовим ликом.

Народном хероју Tепићу постхумно је 2007. године додијељен Златни грб општине Козарска Дубица, који је уручен његовом сину Александру.

У Комленцу код Козарске Дубице, Tепићевом родном мјесту, сваке године се обиљежава дан његове херојске погибије.

Обиљежавањем сјећања на страдање мајора Tепића биће завршен овогодишњи програм обиљежавања “Септембарских дана одбране” од хрватске агресије 1995. године.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.