D.I.C. Veritas

Srna, 29.11.2012., Štrbac: Haški tribunal pokazao se kao antisrpski

BEOGRAD – Haški tribunal pokazao je da je antisrpski današnjim oslobađanjem trojice kosovskih Albanaca, nakon što je prethodno oslobodio Nasera Orića i optužene Hrvate za zločine nad Srbima, ocijenio je direktor Dokumentaciono-informativnog centra Veritas Savo Štrbac.

“Krug je zatvoren. Srbi poslije ovoga ostaju kao loši momci, agresori, zločinci, a svi drugi žžrtve zlih Srbaž”, rekao je Štrbac Srni povodom oslobađajuće presude bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Štrbac je podsjetio da ovo nije konačna presuda kao za “Oluju”, ali je istakao da u žalbenom postupku ne treba ništa očekivati, jer ni u ponovljenom suđenju svjedoci nisu htjeli da svjedoče pošto su se bojali za život.

On je naveo da je za razliku od presude za zločine u “Oluji”, presuda Haradinaju očekivana “i nekako je javnost i struka bila pripremljena za to”, zato što je i prvi put bila oslobađajuća.

Haški tribunal danas je oslobodio bivšeg komandanta takozvane OVK Ramuša Haradinaja. Vijeće je zaključilo da Haradinaj nije kriv ni po jednoj tački optužnice za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem zlostavljanja kosovskih Albanaca, Srba i Roma 1998. godine u logoru OVK u Jablanici.

Oslobođeni su i bivši komandanti takozvane OVK Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.