D.I.C. Veritas

„Tjednik novosti“, 21.08.2012. – PARASTOS U GORNJEM SELIŠTU – Kod Gline obilježena još jedna godišnjica stradanja u Oluji

Parastosom i polaganjem vijenca na groblju u srpskom selu Gornje Selište kod Gline u subotu, 11. avgusta, odana je počast srpskim civilnim žrtvama Oluje. Parastos je služio paroh petrinjski Slavko Šarac koji je i osveštao pojedinačne grobove, kao i mjesto skupne grobnice.

Kod grobnice se nalazi krst koji je u organizaciji SNV i VSNM grada Gline postavljen prije nekoliko godina. Vijenac su u ime VSNM položili Ljuba Vrga i Janko Likar, kao i zamjenik gradonačelnika Gline Đuro Stojić.

Komemoraciji je prisustvovalo nekoliko desetina okupljenih, među kojima i zamjenik sisačko moslavačke županice Milan Oblaković.

Pretpostavlja se da su tu sahranjene srpske izbjeglice iz kolone koja je krenula s Korduna, ali i nekih sela s Banije, te je nastradala blizu Gline. Osim skupne grobnice, na groblju se nalaze i dva reda pojedinačnih grobova na kojima su krstače označene s N.N. a koje su zbog proteklih godina i neodržavanja istrulile ili su u jako lošem stanju.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.