D.I.C. Veritas

Tportal.hr, 12.03.2019, Pupovac nije došao na sastanak koalicije, ali je bio na kavi s Vrdoljakom: O čemu su pričali?

Milorad Pupovac potvrdio je za N1 da na sastanak vladajuće koalicije neće doći predstavnici SDSS-a.

Pupovac nije naveo razlog zbog čega predstavnici njegove stranke neće sudjelovati na sastanku.

Također potvrđuje da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja. Nije rekao kad i s kojim partnerima, prenosi N1.

Nakon što je u nekoliko medijskih istupa SDSS-ov predsjednik Milorad Pupovac izjavio kako njegova stranka razmišlja o odlasku iz koalicije. SDSS na sjednici Predsjedništva stranke, održanoj u ponedjeljak, nije odlučio napustiti vladajuću koaliciju, već je ovlastio Milorada Pupovca i Klub zastupnika SDSS-a da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.

Lovro Kuščević, ministar uprave upitan je u utorak pred Vladom za komentar Pupovčevih izjava o mogućem izlasku iz koalicije.

“Koga nema bez njega se može”, rekao je Kuščević. “Koalicija je stabilna, većina je stabilna i mislim da neće biti problema da odradimo sve projekte koje smo trebali. Očekujem da ćemo vrlo brzo čuti sve te salve nezadovoljstva”, rekao je Kuščević uoči koalicijskog sastanka.

Glavna tema na koalicijskom sastanku, koji počinje u podne, bit će Uljanik.

Vrdoljak: S Pupovcem sam htio razgovarati o daljnjoj suradnji

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, komentirao je novinarima o čemu je razgovarao na kavi s Miloradom Pupovcem, koji na sastanak vladajuće koalicije danas ne želi doći.

“I kolega Furio i kolega Milorad su sigurno sugovornici za HNS. Ja želim živjeti u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno i zbog toga sam htio vrlo otvoreno razgovarati s njim. Razgovarali smo o daljnjoj suradnji, jer smo se više puta pokazali vrlo jednoznačni u stavovima po pitanju Istanbulske konvencije, Zakona o udomiteljstvu…”, rekao je Vrdoljak.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.