D.I.C. Veritas

Tportal.hr, 23.07.2023, Kandidat Domovinskog pokreta koji je prijetio Ivoševiću i nazvao ga četnikom doznao kaznu

Matej M., kandidat Domovinskog pokreta sa zadnjih lokalnih izbora, kažnjen je kaznom od 3.200 eura jer je na Facebooku napisao splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću da je četnik. Time je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, zaključila je sutkinja Općinskog prekršajnog suda nakon provedenog postupka.

Na ročištu prije četiri dana saslušan je i Ivošević, korak do njega bio je i okrivljenik. Sutkinja ga je pitala hoće li se ispričati, no nije to napravio. Pojasnio je kako je upotrijebio termin četnik, jer su četnici banda, a za njega su ovi na vlasti u Splitu banda, javlja Dalmatinski portal.

Postupak se poveo po Ivoševićevoj prijavi policiji nakon što je pročitao da je Matej M. sa svog profila ispod njegove objave u komentaru napisao sljedeće: ‘Majku ti tvoju tebi i dvosmjernoj traki. Uru vrimena vozim debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomi.’

U svojoj obrani je naveo da je vozio ljude za jednu putničku agenciju i da je zapeo u Zvonimirovoj ulici. Napisao je Ivoševiću da je četnik jer ga je ime asociralo da bi mu netko mogao biti srpske nacionalnosti.

Ivošević je, pak, kazao da je okrivljeni i prije stavljao objave uvredljivog sadržaja, ali da ih nije prijavljivao. Ovaj put je to napravio jer je odlučio da tome mora stati na kraj, tim više što se radi o vrijeđanju na nacionalnoj osnovi, kao i prijetnji da ga treba dobro polomiti.

Izrečena kazna je blizu maksimuma.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.