D.I.C. Veritas

TV Informer, 02. 05. 2024, Ustaše nakon “Bljeska” spalile tela Srba da ne bi bilo dokaza! UNPROFOR-ci umesto da zaštite nedužne civile, pobegli glavom bez obzira! [Video]

Zločinačka vojno-policijska akcija nazvana “Bljesak” je imala za cilj da protera nedužne Srbe sa svojih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj. Upravo o tome govorili su Savo Štrbac direktor “Veritasa” i Bojana Vučić, Udruženje Kordunaša.

Bojana Vučić, Udruženje Kordunaša kaže da Srbe optužuju za genocid, a naš narod je najviše stradao, kao i da niko nije odgovarao za zločine nad Srbima.

- Dolazi do jedne velike zamene teza gde se žrtve prave za zločince. Mi smo najviše stradalnički narod, a nas optužuju za genocid. Ovo je težak dan za sve Srbe, jer je ovo početak zločinačke operacije “Oluja” i užasnog etničkog čišćenja. Niko nije odgovarao za zločine nad Srbima iz Krajine. Vučić se lavovski bori da spreči da nas optuže da smo genocidni. Hrvati potiskuju naše žrtve i brane da se o tome priča. Pogledajmo to ovako, jedna evropska članica je proterala 250.000 svojih članova zato što su druge nacije i ta zemlja je nastala na nacizmu – kazala je Vučić.

Savo Štrbac direktor “Veritasa” kaže da su Hrvati razoružali i zatvorili ljude na 20 godina za navodne ratne zločine, Srbi su mislili da će ih UNPROFOR-ci zaštiti, ali oni su prvi pobegli.

- Moja organizacija je popisala sve žrtve i pokupili smo sve podatke o ubijenim i nestalim licima. Fizički su uništavani posmrtni ostaci i moguće je da je bilo spaljivanja tela. Skoro 1.500 ljudi je ostalo zarobljeno u okolini Pakraca da bi mogli da se predaju, a Hrvati su ih razoružali i zatvorili ljude na 20 godina za navodne ratne zločine. Srbi su mislili da će ih unproforci zaštiti, ali oni su prvi pobegli – rekao je Štrbac.

Štrbac je opisao kako je došlo do zločinačke operacije “Bljesak”, ali i kako je tekla ta operacija protiv Srba i kakve su zločine Hrvati počinili.

- Dosta je bilo izbeglica koje su dolazile na autoput da kupuju gorivo, a tu se desio incident ubistva jednog Hrvata. Milan Martić predsednik RSK je zatvorio autoput nakon toga. Otišli smo da pregovaramo sa hrvatskim vlastima, ali bez uspeha i ujutru je počela akcija “Bljesak”. Artiljerijom i topovima su udarali po Zapadnoj Slavoniji. To je bilo žestoko iznanađenje za nas i onda su stigli izveštaji o pogibiji mnogih Srba. Srpski civili su bežali od ustaša na zapregama i traktorima, a Hrvati su gađali snajperima nedužne civile i onda su gazili preko tela mrtvih. Hrvati su sklonili tela i oprali put od krvi, dok nisu došli međunarodni predstavnici i tako su sakrili zločine – objasnio je Štrbac.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.