D.I.C. Veritas

TV Pink, 10.04.2021, Novo jutro: Nezavisna Država Hrvatska – 80 godina, Savo Štrbac i prof.dr Miloje Pršić [Video]

Savo Štrbac, predsednik DIC Veritas i prof. dr Miloje Pršić godtovali su u jutarnjem programu televizije Pink povodom 80. godišnjice osnivanja Nezavisne Države Hrvatske koja je ostala zapamćena po drastičnom sprovođenju sopstvenih rasnih zakona i iskorenjivanja Srba, Jevreja i Roma sa teritorije od Istre do Zemuna i Slavonije do Starog Rasa, na prostru koji su joj nemački i italijanski okuptori ustupili na upravljanje.

Genocid koji su sprovele hrvatske jednice bio je vešto zataškavan tokom postojanja socijalističke Jugoslavije da bi se očuvalo “bratstvo-jedinstvo” i novouspostavljeni poredak. Ponavljanje zločina 1991-1995. predstavljalo je samo završetak rasističke politike nad Srbima sprovođene od rasnih zakona iz aprila/maja 1941. do hrvatskih operacija Bljesak i Oluja, potvrđenih Tuđmanovim naredbama izdatih na savetovanju na Brionima.

Ono što prestoji su sa jedne strane, u Hrvatskoj donošenje zakona o zabrani isticanja rasističkih, totalitanih oznaka ustaštva, četništva i drugih (po predlogu hrvatskih udruženja na čelu sa Ognjenom Krausom i zagrebačkom Jevrejskom opštinom) i sa druge strane u Srbiji insistiranje da Skupđtina Srbije prihvati inicijativu pokrenutu još 2016. godine za donošenje Deklaracije o hrvatskom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.