D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 29.03.2020, “Odmoran sam, učim šta su “Vajber” i “Skajp”: Kapetan Dragan za “Novosti” iz izolacije, posle prve noći

Dragan Vasiljković kaže da su ga zvali mnogi i da je očekivao da nije zaboravljen, mada se nije nadao tako velikoj znatiželji

NISAM siguran da li sam prethodne noći spavao, ali sam odmoran. Unazad 15 godina tehnika je uznapredovala, pa sam razapet između telefona, “Skajpa” i interneta. Nisam ni slutio koliko tehnologije mogu da bude toliko korisne. Ovako je, za “Novosti”, svoju prvu noć i prvo jutro na slobodi, u svojoj Srbiji, opisao Dragan Vasiljković, koji je Lepoglavu napustio u subotu u zoru.

Kaže da su ga zvali mnogi i da je očekivao da nije zaboravljen, mada iskreno kaže da se nije nadao tako velikoj znatiželji.

- Da li zato što su novine bez drugih priča osim o virusu korona, ali su me novnari iz celog sveta zvali da pitaju kako se osećam posle zatvora i šta mislim o 13,5 godina ukradenog života.

Svima sam isto rekao, baš kao i u Županijskom sudu: Nikad u životu nisam počinio nijedan ratni zločin, pa ni u Glini niti u Kninu. To što su se ustaše osramotile u Glini, pobegavši ispred mojih momaka, njihov je problem. Mojom presudom, njihovim zapovednicima je opran obraz za kukavičluk.

Podsećamo Vasiljkovića da se 2003. pojavio na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu, a da su mediji pisali o tome kako se od svedoka tužbe pretvorio u svedoka odbrane:

- Znam šta sam pričao, samo istinu – kaže Vasiljković. – Nisam bio angažovan kao pripadnik DB Srbije, i to sam jasno rekao.

Kapetan Dragan otkriva nam da je svoje ratovanje opisao u knjizi na kojoj je radio poslednjih 10 meseci u samici. Kaže da je napisao samo istinu i ništa više, a da će se neki možda videti i u drugačijem svetlu.

ČETIRI MAČKE

VASILjKOVIĆ nam kaže i da je dugo razgovarao sa bratom po majci Kićom (Majklom) koji živi u Australiji. Dugo se nisu čuli, a međunarodni razgovori iz Lepoglave su mu bili skupi. Na pitanje da li ga je posetila ženska osoba koju je prvu nazvao kada je pešice stupio na tlo Srbije u subotu pre podne, nakon što su ga prethodno hrvatski policajci izbacili iz policijskog vozila na granici, samo se nasmejao, a potom preko “Vajbera” poslao sliku četiri mačke.

D. VUJIČIĆ

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.