D.I.C. Veritas

Večernji list, 01.08.2023, Uhićen radi ratnog zločina počinjenog 1992. u Vukovaru: Sudjelovao u zlostavljanju i silovanju 19-godišnjakinje

Osumnjičeni, tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno sa drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju

Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u travnju 1992. godine, osumnjičeni,  tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno s drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju – navode iz MUP-a RH.

Dodaju kako je osumnjičeni nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 46-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.